Ahvenisto 50v – Henri Tuomaala tavoittelee voittoa kahdessa eri sarjassa

30.5.2017 / 12:04
Henri Tuomaala ajaa Ahvenisto juhlakilpailussa sekä Legends- että V8 Thunder -luokassa. (kuva: LAUKS)

[ A- ] / [ A+ ]

Legends-luokan tuplamestari Henri Tuomaala lähtee tulevana viikonloppuna Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailuun tavoittelemaan kärkisijoja sekä Legends-luokassa että V8 Thunder-luokassa. Ahvenisto on miehen lempirata, joten Tuomaalalta voidaan odottaa rautaisia otteita viikonlopun kilpailulähdöissä.

Henri Tuomaala on siviilissä lempeän oloinen suomalainen mies, mutta radalla miehestä kuoriutuu tulisieluinen taistelija. Mies on heilunut Legends-luokan kärkisijoilla jo vuosia, joista kaksi viimeisintä on tuonut Tuomaalalle mestaruuden kotiin.

Tämä kausi ei ole vielä lähtenyt Tuomaalan osalta suoranaiseen lentoon, mutta vauhtia alkaa löytyä koko ajan enemmän.

– Legendsillä NEZ kilpailuviikonloppu Riikassa oli vaikea, kun auton kanssa oli erinäisiä ongelmia koko viikonlopun. Suomen Trophy-sarja alkoi ihan hyvin Botniaringillä, pikku juttuja kun vielä parantaa niin voi voittoja taas alkaa odottamaan. V8 thunderissä tuli hyvät sijoitukset Riikan kisasta (ensimmäinen ja toinen). Molemmissa luokissa pääsee kuitenkin jaetussa sarjajohdossa starttaamaan Ahveniston viikonloppuun, joten täytyy olla tyytyväinen, summailee Tuomaala kauden alkutaivaltaan.

Tuomaalalla luultavasti hiki virtaa tulevana viikonloppuna, kun mies hyppää aika-ajoissa sekä kahdessa eri kilpailulähdössä suoraan Legends-auton ratin takaa V8 Thunder -Camaronsa ohjaimiin. Ahveniston rata on hyvinkääläiselle mieluinen, sillä rata erottaa miehet pojista.

– Ehdottomasti lempirata Suomessa, kaiteet ovat lähellä rataa ja on korkeuseroja, missä katsotaan kellä kantti kestää vetää. Plussaa on myös se, etteivät suorat ole liian pitkiä, jolloin ei tule niin paljon imuapuja, minkä vuoksi puolestaan kuskin taidot pääsevät paremmin esille, tuumaa Tuomaala.

Legends-auto ei välttämättä vaadi säätämistä eri radoille, mutta kuljettajan ja auton välistä luottamusta kysytään.

– Varmaan tarvitsisi (säätämistä) mutta meillä mennään aika samalla setupilla eri radoille, tehdään vain pieniä muutoksia auton alustaan. Ahveniston rata vaatii, että kuski pystyy luottamaan täysin autoon. Muilla radoilla pystyy paikkaamaan vauhdin puutetta pitkillä suorilla kun pysyttelee vaan toisen imussa, mies valaisee.

Ahveniston kaiteet ovat tunnetusti lähellä, mikä tekee ohittamisesta Hämeenlinnassa haastavampaa.

– On vaikeampi ohittaa, kun on vähempi suoria, mutta kyllä siellä tarvittaessa on hyviä ohituspaikkoja. Pääsuoran päässä se paras niistä, Tuomaala lisää.

Tuomaalan mielestä Ahveniston 50v-juhlakilpailu on näkemisen arvoinen tapahtuma, ja kehuu erityisesti Legends-luokan näyttävyyttä.

– Suomessa on maailman mittakaavassa todella kovatasoinen Legendsluokka, jossa on noin 30 autoa viivalla. Varmasti kisassa tulee paljon mielenkiintoisia tapahtumia, ei ole mitään tylsää peräkkäin ajelua. Joka kierroksella paikat vaihtelee kuskien kesken useaan otteeseen. Myös V8 Thunder -luokka on nosteessa, Ruotsista saapuu muutamia kuljettajia Ahvenistolle ja saadaan vähän maaotteluhenkeä siihen. Ja tietty F4 jossa ehkä radalla nähdään tulevaisuuden F1 kuskeja! Intoilee Tuomaala ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Hämeenlinnaan.

Ahveniston 50v-juhlakilpailu ajetaan Ahveniston moottoriradalla tulevana viikonloppuna 3.-4. kesäkuuta.

Lähde: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit