Ahvenisto ja V1600-luokka: Janne Lähde ylivoimainen ykkönen – “Puolenvälin jälkeen alkoi heräilemään”

4.6.2017 / 17:23
Janne Lähde ajoi Ahveniston viikonloppuna tuplavoittoon (Kuva: AKK / Kristiina Vaalasmaa).

[ A- ] / [ A+ ]

Janne Lähde putsasi pöydän V1600-luokan osalta Hämeenlinnan Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailussa.

Janne Lähde uusi eilisen voittonsa myös sunnuntain auringonpaisteisessa säässä.

– Ihan onnistunut viikonloppu. Pikkaisen jäi kalvamaan, kun kierrosennätys taisi jäädä kuuden tuhannesosan päähän. Warm up oli ollut aamulla hyvä ja kilpailussa alkoi vasta puolenvälin jälkeen heräilemään. Sitten olikin jo kumeista paras pito mennyt, mutta koitin pitää vauhdin tasaisena, totesi Lähde tuplavoiton tuoneesta viikonlopustaan.

Sää ei kuulemma V1600-auton kopin sisällä tunnu, vaikka tänään lämpötila keikkui selkeästi lauantaita lämpimämmän puolella.

– Ei se (lämpötila) sillä lailla tunnu. Autossa on lämmin joka tapauksessa, ei sillä ulkolämpötilalla niin väliä ole, laukoi reteällä murteella puhuva Lähde.

V1600-luokassa nähtiin Ahvenistolla eksoottisia vieraita, kun thaimaalaiskaksikko Nathayos Sirigaya ja Tachapan Vijittranon tulivat testaamaan taitojaan suomalaisajajia vastaan. Lähteen mielestä kaksikolta löytyi hyvinkin vauhtia haastamaan suomalaisia kilpakumppaneitaan.

– Treeneissä vähän pääsi katselemaan heidän ajotyyliään ja hienosti ajavat. Toinen heistä tuli kuitenkin toiseksi tänään. Kun oppivat auton hieman paremmin, niin kyllä sieltä varmasti vielä hyvää kyytiä nähdään, totesi Lähde.

V1600-luokan viikonlopun 2. kilpailulähtö

1) Janne Lähde 20.44,516
2) Nathayos Sirigaya + 12,466
3) Simo Rauhala + 15,432

Lähde: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit