MOTORSPORT

Aki Sahila jatkaa Ranskassa – vaihtaa mestaritalli Sainteloc Racingille

Aki Sahilan ralliura jatkuu Ranskassa. Mänttäläinen ajaa alkavalla kaudella Peugeot 208 Cupin. Hän kilpaili samassa sarjassa jo viime vuonna sijoittuen 12:nneksi. Tänä vuonna hän vaihtaa tallia, ja uusi talli on mestaruuksiin tottunut Sainteloc Racing.

– Sainteloc on voittajatiimi. He ovat voittaneet tämän sarjan nyt neljä vuotta peräkkäin. Tämä tuntui tässä vaiheessa oikealta ratkaisulta. Aloite tuli heiltä. Tämä on taas yksi askel uralla eteenpäin. Ja kun he ovat voittaneet neljä vuotta putkeen, niin kyllähän tiimissä tehdään asiat oikein, Sahila sanoo.

Sahila, 22, jatkaa tutun kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa. Kaksikon tavoitteet ovat selvät, kun kausi alkaa Terre des Causses -sorarallilla maalis-huhtikuun vaihteessa.

– Yritetään ajaa vähän kovempaa, puhtaasti ja täysillä. Viime vuosi oli treeniä, nyt haetaan jo tuloksia. Mutta ei tässä nyt vieläkään ihan valmiita ralliautoilijoita olla. Kauden avauskisa on minulle vasta uran 10. ralli, mutta toisaalta viime vuonna sama kisa oli urani toinen ralli. Mutta kyllä me nyt yritämme viiden joukkoon heti ensimmäisessä kisassa, Sahila sanoo.

Sahilan kalenterissa ovat kaikki sarjan osakilpailut. Osa on tuttu jo viime vuodesta, mutta mukana on myös Sahilalle täysin uusia kisoja. Kilpailuista kolme ajetaan soralla, neljä asvaltilla.

– Ensimmäinen kisa on sama, sitten on kolme uutta kisaa, ja niiden jälkeen taas kolme samaa kisaa.

Sainteloc on menestynyt talli, joka kilpailee monissa eri sarjoissa. Rallissa tiimin autoilla ovat ajaneet mm. Hyundain nykyinen tehdaskuski Kevin Abbring sekä Citroenin WRC-tähdet Craig Breen ja Stephane Lefebvre.

– Vierailin tiimin luona parin päivän ajan, ja ajoimme hieman testiäkin soralla. Viime vuonna ei paljoakaan auton säätöihin puututtu, mutta pitää tutustua siihenkin puoleen ja päästä käsiksi jousitukseen ja alustaan säätämiseen. Myös nuottiin pitää saada lisää tarkkuutta.

Sahilan tukena on laaja joukko mänttäläisiä yrityksiä ja ihmisiä. Kaupunkikin on tukemassa Sahilaa ja taustajoukko on perustanut myös Mänttä Rally Clubin.

– Lisäksi meillä on avattu fanituotekauppa nettisivuillamme, Sahila muistuttaa.

Peugeot 208 cup -osakilpailut 2017:

31.3.-2.4.: Terre des Causses (sora)

20.-22.4.: Lyon-Charbonnières Rhône (asvaltti)

2.-4.6.: Terre du Diois (sora)

7.-9.7.: Rouergue (asvaltti)

25.-27.8.: Terre de Lozère (sora)

6.-8.10.: Terre des Cardabelles (sora)

24.-26.11.: Var (asvaltti)

Lähde: Aki Sahilan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com