MOTORSPORT

Aki Sahila Mikko Hirvosen ja Kimi Räikkösen jalanjäljillä

Ahi Sahilan rallikausi jatkuu viikonloppuna Ranskassa Rallye Vosgien -kilpailussa. Ralli on Peugeot 208 Rally Cupin kauden viides osakilpailu, ja erikoiskokeet ajetaan asvaltilla.

Mänttäläiselle Sahilalle, 21, luvassa on taas uusia elementtejä, sillä edessä on mm. pimeässä ajettava erikoiskoe.

– Mielenkiintoinen kilpailu on tulossa. Aika huonoa keliä on luvattu. Vettä pitäisi tulla ja se tekee tiet todella liukkaiksi. Lisäksi ainakin yksi erikoiskoe on pimeässä, ja se on minulle aivan uusi juttu. En ole koskaan ajanut pimeässä. Paitsi tietysti siviiliautolla, Sahila sanoo.

Kilpailukeskuskaupunki on Gerardmer, ja rallireitti koluaa Alsacen maakuntaa. Samassa maakunnassa on ajettu myös Ranskan MM-rallia.

Ralli käynnistyy jo perjantai-iltapäivällä ja jatkuu lauantaina. Erikoiskokeita on 12, ja niiden yhteispituus on noin 180 kilometriä. Vosgien-rallin kunniataulukosta löytyy kaksi suomalaisvoittajaakin, sillä Mikko Hirvonen voitti kilpailun 2012 ja Kimi Räikkönen 2010.

– Reitti on hyvä ja erikoiskokeet hienoja. Siellä on monenlaista tietä. On kapeaa ja aika karheaa asvalttia, ja sitten on myös aivan uuttakin asvalttia ja leveämpää tietä. Hienoja ajettavia pätkiä, Sahila arvioi.

Asvalttiosakilpailuissa reittiin on saanut kahden päivän ajan. Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa ovat saaneet nuotit hyvään kuntoon. Sahila on menestynyt vielä varsin lyhyellä autourheilu-urallaan ainakin toistaiseksi paremmin asvaltilla kuin soralla.

– Kyllä, mutta tämä on ihan juttu kuin asvalttisprintit Suomessa. Nyt mennään puiden väliin, erikoiskokeet ovat pitkiä ja nuottia tulee. Olosuhteet voivat vaihdella monta kertaa. Tämä on aivan eri maailma, Sahila korostaa.

– Tulostavoitetta ei varsinaisesti ole. Koitetaan taas päästä ajamaan ehjiä kilometrejä ilman ongelmia. Kyllä erikoiskoesijoituksia pitäisi kuitenkin sinne kympin sakkiin naputtaa, Sahila jatkaa.

Sahila on neljän osakilpailun jälkeen sarjan yhteispisteissä yhdentenätoista. Peugeot 208 Rally Cupia ajaa myös toinen suomalainen, Taisko Lario.

Lähde: Aki Sahilan tiedote

Lue myös Joonas Tokee hakee haasteita EM-rallista

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com