Aki Sahila rakentaa ralliuraansa Ranskassa: ”Kuviot ovat vähän muuttuneet”

22.6.2016 / 12:31
Aki Sahila kilpailee Peugeot 208 Cupissa Ranskassa. Sahilan ralliura alkoi maaliskuussa. (kuva: Aki Sahila Rallyingin Facebook-sivu)

[ A- ] / [ A+ ]

21-vuotias Aki Sahila ajaa Ranskassa Peugeot 208 –sarjaa. Mänttäläinen on todellinen supernimi, sillä hän ajoi uransa ensimmäisen rallin vasta maaliskuussa.

Sahila on autourheilijanakin vielä lähes keltanokka. Viime vuosi oli mänttäläisen autourheilu-uran ensimmäinen, ja tuloksena oli Future Sprint –sarjassa kahdeksan luokkavoittoa kymmenestä. Autona oli BMW M3.

Sen jälkeen Sahila harppasi suoraan ralliin ja ulkomaille. Ralliuran alkua auttoivat mm. managerit Kim Vatanen ja Atte Varsta sekä arvokasta oppia ja arviota Sahilan ajotaidoista antanut entinen huippuralliautoilija Tapio Laukkanen.

– Kuviot ovat vähän muuttuneet. Töitä pitää tehdä ja paljon. Eihän minulla ole murto-osaakaan sitä kokemusta kuin muilla. Ihan kunnolla ja tosissaan tässä nyt mennään, Sahila sanoo.

Mutta miksi kylmiltään saman tien ulkomaille ja Ranskaan?

– Melkein samalla rahalla on sitten heti siellä missä huomataan, Sahila korostaa.

Ensimmäinen kilpailu Ranskassa toi luokan kakkossijan, jota voi pitää suorastaan ällistyttävänä, koska se oli ylipäänsä nuorukaisen ensimmäinen ralli ja ensimmäinen nuottikisa. Ensimmäisessä soralla ajetussa Peugeot 208 Cupin kisassa Sahila oli 15.

Edellinen Antibesin osakilpailu asvaltilla oli Sahilalle ja kartanlukija Rami Suorsalle hankala. Peugeot lipsahti kaiteeseen, ja lisäksi matkaa hidasti kaksi rengasrikkoa.

– Vähän joutui säätämään, kun siinä kaideosumassa meni tunkinreikä tukkoon. Menetettiin monta minuuttia. Selvittiin maaliin kyllä, mutta sijoitus oli ihan viimeisten joukossa, Sahila kertoo.

Tulevana viikonloppuna edessä on kauden kolmas Cup-startti, ja nyt ajetaan soralla.

– Iloisin mielen eteenpäin. Mukava päästä taas ajamaan pitkästä aikaa. Kuukauden tauko taas tuli. Eipä tässä ole ajettu edellisen kisan jälkeen kuin töihin ja kauppaan, Sahila sanoo.

– Soraralleissa systeemi on sellainen, että lauantaiaamuna nuotitetaan lauantain pätkät, ja sunnuntaiaamuna sunnuntain pätkät. Maalintulo on se tärkein. Pitää saada treeniä, kun ei ole etuvetoisella tullut juuri soraa ajettua, ei oikeastaan paljon mitään muutakaan. Ennen kaikkea haetaan sitä kokemusta, Sahila alleviivaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Juttua päivitetty klo 13:33 avauskilpailun osalta, joka ei ollut vielä Peugeot 208 Cupin osakilpailu.


Facebook kommentit