MOTORSPORT

Aki Sahila seitsemäs Ranskassa: ”Oli kaikenlaista pientä”

Aki Sahila ajoi seitsemänneksi Peugeot 208 Cupin osakilpailussa Ranskassa. Soralla ajetun Terre du Diois –ralliin voittoon ajoi Guillaime De Mevius. Sahila jäi 2-päiväisessä kilpailussa voittajalle 2.22 minuuttia.

Mänttäläinen lähti tavoittelemaan paikkaa viiden joukossa ja avauspäivän jälkeen homma oli vielä hyvin hallinnassa.

– Kolmen erikoiskokeen jälkeen oltiin neljäntenä. Ajo sujui kellon mukaan ihan hyvin, vaikka ratin takana ei aivan sellaiselta tuntunutkaan. Ihan ok, mutta sunnuntaina meni kyllä ihan mönkään, Sahila raportoi.

– Tuli kaikenlaista pientä. Yksi rengasrikko, oli pölyongelmaa ja sellaista. Suurin ongelma oli nuotin kanssa. Sunnuntaina oli paljon todella hidasta ja syheröistä tietä, ja minulla oli nuotti pahasti pielessä. En luottanut siihen yhtään, ja ajaminen oli todella vaikeaa, Sahila kertasi.

Soraralleissa kulloisenkin päivän erikoiskokeet nuotitetaan kilpa-autolla aamulla. Ajokertoja on vain yksi, eli nuottia ei voi tarkistaa tai korjata.

– Se on ainakin minulle hankala systeemi, etenkin kun ei ole mitään vanhaa nuottia edes pohjalla. Tämä oli minulle uusi kilpailu, eli yhdellä ajokerralla olisi pitänyt saada nuotti kuntoon, Sahila sanoi.

Sarjan yhteispisteissä hän ja kartanlukija Rami Suorsa ovat seitsemäntenä.

Seuraava osakilpailu Rallye de Rouergue ajetaan heinäkuun toisena viikonloppuna.

Lähde: Aki Sahilan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com