MOTORSPORT

Aki Sahilan kausi Ranskassa jatkuu viikonloppuna – “Komeaa tietä, ei mitään kärrypolkua”

Aki Sahilan urakka Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa jatkuu tulevana viikonloppuna. Rallye du Rouergue ajetaan asvaltilla ja kyseessä on kauden neljäs osakilpailu.

Kolmen osakilpailun jälkeen Aki Sahila on sarjan yhteispisteissä yhdeksäntenä ja junioreissa Sahila puolestaan majailee sijalla kuusi, mutta vain pisteen päässä neljäntenä olevista Taisko Lariosta, sekä Karl-Alexandre Pinheirosta. Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan Laurent Pellier. Maanantaina Sahila valmistautui kilpailuun kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa testaamalla autoa Ranskassa.

– Maanantaina ajettiin testiä, mutta lähinnä vain ravisteltiin ruosteet ranteista ilman isompia muutoksia autoon. Aika samat säädöt on nyt käytössä mitä oli viime asvalttikisassakin, Sahila kertoo.

Tiistaina ja keskiviikkona kaksikolla oli vuorossa erikoiskokeiden nuotitus ja torstaina viimeiset askelmerkit saatiin kohdalleen shakedownissa.

– Oli vähän erilainen systeemi nuotituksessa. Ennen on saanut ajaa pätkät kolmeen kertaan läpi, mutta nyt oli lupa ainoastaan kahteen kertaan. Aikataulu oli toki onneksi vähän vapaampi. Nyt on kuitenkin nuotti valmis ja näillä on mentävä. Reitti on ihan komeaa tietä, eikä mitään kärrypolkua. En varmaan koskaan ole ajanut näin nopeaa asvalttia. Viikonlopuksi tänne on luvattu erittäin lämmintä keliä, joten jarrujen kanssa tulee olemaan varmasti ongelmia.

Sainteloc Racing -tallissa kilpaileva mänttäläinen on valmis lyömään kaasun pohjaan heti kilpailun ensimmäiseltä erikoiskokeelta lähtien.

– Täysillä mennään. Viiden sakissa pitäisi olla, kun vaan saadaan puhdas kisa ajettua, Sahila toteaa luottavaisena.

Ralli starttaa perjantaina ja luokan ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan podiumille Suomen aikaa myöhään lauantaina illalla. Kilpailussa ajetaan 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 206 kilometriä.

Pistetilane 3/7 osakilpailua

1) Laurent Pellier (juniorit) 48
2) Efren Llarena Sainz (juniorit) 46
3) Quentin Ribaud 27
4) Guillaume De Mevius (juniorit) 27
5) Patrick Magnou 20

———-

9) Aki Sahila (juniorit) 13

Teksti ja kuva: Aki Sahilan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com