MOTORSPORT

Alahärmä maailmankartalle! Kartingin MM-kisat ensi vuonna Suomessa

Kartingin OK- ja Junior-luokan maailmanmestaruudet ratkaistaan ensi vuonna PowerParkissa, Alahärmässä.

Kartingissa OK- ja Junior-luokassa maailmanmestaruudesta ei ajeta sarjamuotoisena systeeminä, vaan mestaruuksien, sekä muiden MM-mitalien kohtalo ratkaistaan yhden viikonlopun aikana. FIA:n maailmanneuvoston kokouksessa viime viikolla Pietarissa, Venäjällä tehtiin päätös, että MM-kisat tullaan ajamaan ensi vuonna Suomessa. Kilpailupaikkana toimii PowerPark Alahärmässä, jonka CV:stä löytyy jo useita arvokisaedustuksia aiemmilta vuosilta.

Kesällä 2017 Alahärmässä ajettiin kartingin EM-kisat ja eri lajien kansainvälisissä arvokisoissa rutinoituneet sinivalkoiset huippujärjestelyt vakuuttivat oman organisaation lisäksi paikalla olleen FIA:n aina puheenjohtaja Jean Todtia myöten.

– EM-osakilpailu oli vahva näyttö osaamisestamme ja siitä vielä erityinen kiitos Powerparkin väelle. Suomen asemaa autourheilussa arvostetaan ja siksi meidän pitäisi järjestää Neste Rallin lisäksi myös muita arvotapahtumia. Olisi tärkeää, että voisimme edelleen tarjota karting-kuljettajillemme mahdollisuuden testata osaamistaan maailmanhuippuja vastaan ja opetella kansainvälistä kilpailukulttuuria, AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio korosti AKK:n tiedotteessa viime keväänä.

– Monellakaan nuorella ei ole varaa rakentaa isoa kansainvälistä kilpailukalenteria ja siksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että voisimme tuoda huipputapahtuman kuljettajiemme ulottuville. Samalla pystyisimme tarjoamaan perheille, taustajoukoille ja yleisölle ainutlaatuisen tapahtuman, Lehmuskallio lisäsi.

Kartingin MM-kisat Alahärmässä ajetaan 5.-8. syyskuuta. KZ-luokan MM-näyttämönä toimii puolestaan Italian Lonato (19.-22.9.). OK-luokan EM-sarja käsittää neljä osakilpailua ja ne ajetaan Ranskan Angervillessä, Belgian Genkissä, Ruotsin Kristianstadissa, sekä Ranskan Le Mansissa.

AKK järjestää mediatilaisuuden tulevan suurtapahtuman tiimoilta tiistaina Helsingissä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com