Aleksanteri Huovinen: “Tavoitteena nostaa sijoitusta sarjapisteissä”

3.8.2016 / 10:21
Aleksanteri Huovinen on 17:n kisastartin jälkeen brittien F3-sarjassa kymmenentenä. (kuva: Jakob Ebrey)

[ A- ] / [ A+ ]

Double R Racing –tiimissä kilpailevan Aleksanteri Huovisen pistejahti Britannian F3-mestaruussarjassa jatkuu tulevana viikonloppuna, kun sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Snettertonin moottoriradalla Norfolkissa, Englannissa.

BRDC British Formula 3 Championship -sarja palaa viikonloppuna radalle, josta kausi pääsiäisenä alkoi. Sarjan ainoalle suomalaiskuskille, Oulusta kotoisin olevalle Aleksanteri Huoviselle, kauden avausviikonloppu Snettertonissa toi myös toistaiseksi ainoan podiumsijoituksen. Vaikka tulosta radalta tuli, ei Snettertonin rata saa Aleksanterilta kovinkaan paljoa kehuja.

– Rata ei kuulu ihan mun suosikkeihin. Se on aika kapea, eikä siinä ole hirveästi turva-alueita. Lisäksi radalla keliolosuhteet saattaa olla varsin arvaamattomat, kertoo Huovinen.

Edellinen osakilpailu ajettiin lähes kuukausi sitten Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa. Kisa ei sujunut 19-vuotiaan Huovisen osalta aivan suunnitelmien mukaisesti, viikonloppuun mahtui sekä tekniikkamurheita että keskeytys. Span osakilpailun jälkeen Aleksanteri on sarjapisteissä kymmenes, yhteensä pisteitä on saavuttanut 26 kuljettajaa.

– Pari edellistä osakilpailua on mennyt alakanttiin mm. erilaisten tekniikkamurheiden, ratatapahtumien ja rankkasateen vuoksi. Nyt tavoitteena on parantaa suoritusta edellisistä, ja nostaa sijoitusta sarjapisteissä!

Snettertonin kisaviikonloppu alkaa jo torstaina kaksipäiväisillä harjoituksilla. Lauantaina on vuorossa aika-ajo ja yksi kisalähtö ja sunnuntaina kaksi kilpailulähtöä. BRDC British Formula 3 Championship –sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 23 kisalähtöä.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote


Facebook kommentit