MOTORSPORT

Aleksi Kalsta STCC:n Clio Cupiin: “Sijoituksesta saa varmasti vääntää täysillä”

Imatralainen Aleksi Kalsta, 18,  aloittaa kilpailukautensa tulevana viikonloppuna Ruotsissa Knutstorpin radalla. Nuorukainen kilpailee Pohjoismaisen STCC sarjan yhteydessä ajettavassa Clio Cup Nordic luokassa.

– Olen sarjan ainut ”ensikertalainen”, joten hieman haastajan asemasta joudutaan varmaan kauteen lähtemään.  Muut kilpakumppanit ajavat samaa sarjaa toista tai kolmatta vuotta. Odotan kuitenkin viikonlopun kilpailuja jo innoissani ja en malta odottaa, että pääsen pitkän talven jälkeen taas viivalle, Aleksi sanoo.

Kalstalla on ollut tiivis alkukausi harjoitusten merkeissä. Testikierroksia Aleksi on käynyt ajamassa yhteensä 10 päivää Italiassa, Saksassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

– Uskon, että sarjasta tulee todella tasainen ja jokaisesta sijoituksesta saa varmasti vääntää täysillä. Podiumille vähintään tähdätään, mutta kausi on pitkä ja tasaisuus  tulee todennäköisesti olemaan avainsana kun kauden lopussa lasketaan pisteitä yhteen, joten on tärkeää ajaa varmoja kilpailuja ruutulipulle asti, Kalsta pohtii.

Clio Cup Nordic sarjassa ajaa Kalstan lisäksi toinen suomalainen Ilmari Korpivaara. He molemmat ajavat suomalaisesta Kart’in Club Driving Academy tiimistä.

Lähde: Aleksi Kalstan tiedote

Lue myös Korpivaara lähtee parantamaan viime kaudesta

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com