MOTORSPORT

Aleksi Röyhkiö maajoukkueleirin kautta Kouvolan sorateille – “Luotto on hyvä”

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö on kilpaillut rallin SM-sarjassa erikoisluvalla jo ennen ajokortti-ikää. Alkukauden aikana nuorukainen ylsi kahteen otteeseen kympin kärkeen varsin kovatasoisessa SM3-luokassa.

Sarjan kuopus saa kesäkuussa 18 vuotta mittariin. Kilpailullisena tavoitteena on yltää aina vain lähemmäksi kärkikamppailuja, vaikkakin tämän kisakauden tärkeimpänä asiana tiimissä pidetään kokemuksen keräämistä ja toki sitä kautta myös vauhdin nostamista. Aleksi Röyhkiö ajoi Renault Twingo R2 -autollaan Mäntsälä-rallin viime viikonloppuna. Testikisa olikin paikallaan, kun nopeilla teillä kuljettaja sai hyvän tuntuman taas sorapinnalle.

– Kilpurissa oli muutama tekninen vika, joka vähän haittasi suoritusta, mutta muuten meillä oli kokonaisuudessaan onnistunut reissu, kolmanneksi luokassaan sijoittunut Röyhkiö kertasi.

Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren viettivät alkuviikon AKK Driver Academyn ajoleirillä.

– Maanantaina tehtiin käsittelytreenejä, eli ajettiin erilaisia risteysharjoituksia, sekä muita teknisiä harjoituksia. Tiistain aikana vedettiin noin 60 kilsaa treeniä hienolla ja vauhdikkaalla tiellä. Nyt on tosi kiva fiilis lähteä kohti Kouvolaa ja kesäkauden ensimmäistä SM-osakilpailua. Luotto on hyvä autoon ja soralla ajamiseen. Jännä nähdä, mitä vauhtia meidän luokassa mennään kevättauon jälkeen, Röyhkiö ennakoi.

Kouvolan SM-ralli ajetaan lauantaina.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com