Alenin luottomies yksi parhaista – “Ilkka sai käyttää aivoja silloin kun minulla keitti yli”

20.7.2019 / 12:33
Ilkka Kivimäki ja Markku Alen RAC-rallissa 1988 (Kuva: Lancia Martini Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Markku Alenin kartanlukijana tunnetuksi tullut ja lajin parissa huikean uran tehnyt Ilkka Kivimäki on yksi rallimaailman menestyneimmistä ja arvostetuimmista kartanlukijoista kautta aikojen. Monen asiantuntijan arvioissa “Kiiki” on vuosien saatossa nostettu myös kaikkien aikojen parhaaksi kartanlukijaksi lajin historiassa.

Ilkka Kivimäki aloitti kartanlukijana jo 15-vuotiaana. Ensimmäinen laji autourheilun parissa tosin oli rallin sijaan autosuunnistus, jonka parissa Ilkka kiersi kilpailuja yhdessä veljensä Riston kanssa. Kun Ilkka sai ajokortin ja hankki virallisen kilpailulisenssin, vaihtui autosuunnistus ralliin. Risto ja Ilkka olivat tuttu näky muun muassa Jyväskylän Suurajoissa, mihin he osallistuivat viidesti peräkkäin, vuosina 1968-1972.

Kun Suurajot oli ensimmäisen kerran rallin MM-sarjan osakilpailu vuonna 1973, Kivimäki luki nuotteja Pertti Lehtoselle. Kaksikon sijoitus yleiskilpailussa Saab 96 V4 -autolla oli yhdeksäs. Samana vuonna Kivimäki hyppäsi ensimmäisen kerran Markku Alenin kartanlukijaksi ja edessä oli matka “sumuiselle saarelle”, Iso-Britannian MM-ralliin eli tuohon aikaan paremmin RAC-rallina tunnettuun kilpailuun.

Ford juhli kolmoisvoittoa, Alenin ja Kivimäen sijoittuessa Timo Mäkisen ja Roger Clarkin jälkeen yleiskilpailussa kolmanneksi. Tästä käynnistyi rallin MM-sarjan historian yksi menestyksekkäimmistä yhteistöistä kautta aikojen. Parinkymmenen vuoden aikana Alen ja Kivimäki juhlivat 19 MM-osakilpailuvoittoa, sekä 54 MM-palkintosijoitusta.

Vuoden 1974 alussa Alen ja Kivimäki osallistuivat Rovaniemellä Tunturiralliin, joka tuohon aikaan oli rallin EM-sarjan osakilpailu. Kaksikko oli vielä tässä vaiheessa liikkeellä Ford Escortilla, mutta seuraavasta kilpailusta, Portugalin MM-rallista, käynnistyi menestystarina Fiatin konsernin kanssa. Alen oli solminut sopimuksen Fiatin kanssa ja halusi Kivimäen kartanlukijakseen.

– Ainoa tieto tuli, että Portugaliin pitää lähteä ja äkkiä, se oli alle viikon varoitusajalla. Ei oltu ikinä edes haaveiltu tälläistä keikkaa, että me oltaisiin sellainen saatu. Laukut kuntoon ja äkkiä Lissaboniin. Pieni lappunen meillä oli kädessä, jostain pitäisi auto Fiatin diileriltä tai maahantuojalta löytyä. Löydettiin auto ja lähdettiin sitten toisen lapun kanssa etsimään hotellia missä tämä lopputiimi oli harjoittelemassa, Kivimäki muistelee Timo Pulkkisen vuonna 1989 julkaistussa dokumentissa “Ilkka Kivimäki – Maailman paras kartturi”.

“Se oli niille jo ensimmäinen sokki”

Sekä Alenille, että Kivimäelle vierailu Portugalissa oli ensimmäinen ja myös se ensimmäinen kontakti kilpailutapahtuman puitteissa Fiatin tehdastalliin edessä olevan Portugalin MM-rallin alla oli hyvin “markkumainen”.

– Ilta alkoi jo painamaan päälle, jouduttiin ajamaan monta sataa kilometriä. Sitten alkoi kartasta tulla sen näköistä hommaa, että ollaan lähellä rallialuetta ja hotellia, missä Italian joukkue harjoittelee. Markku löysi saman tien soratien sinne hotellille ja ajateltiin, että meillähän on tässä hyvä harjoitusauto, koitetaan sillä mennä. Samaan aikaan siinä metsässä oli italialaisia treenaamassa, Kivimäki kertaa 45 vuoden takaisia tapahtumia.

Fiat nappasi Portugalista kolmoisvoiton ja vaikka italiaiskuljettajat Raffaele Pinto ja Alcide Paganelli Alenin ja Kivimäen edelle tuloksissa ehtivätkin, niin myrskyvaroitus koko rallimaailmalle oli annettu. Tämä tosin oli huomattu italialaisten toimesta jo ennen kilpailua hotellille saavuttaessa.

– Ei osattu sinne (hotellille) suoraan niin kuin nämä toiset osasi, tultiin sitten vähän myöhemmin. Siellä oli kolme kauhuissaan olevaa italialaiskuljettajaa, “eihän ne edes harjoittele ja ne ajaa jo kovemmin kuin me ajetaan. Mitä me tehdään näiden suomalaisten kanssa”. Heidän mielestään se meidän hotellille tulovauhti oli jo niin kauheeta. Meillä oli kova nälkä ja väsymys painoi päälle, niin piti tulla se soratie vähän raikkaammin, Kivimäki naurahti.

– Sitä ne on Italian pojat muistellut, että se oli niille jo ensimmäinen sokki, kun tultiin tuolla vauhdilla hotellille, että mitä se vauhti on sitten, kun ne alkaa töihin.

Vuotta myöhemmin Alen ja Kivimäki ajoivat Portugalin MM-rallissa voittoon ja tyo ykkössija oli kaksikon ensimmäinen iso voitto. Myöhemmin voittoja Portugalista tuli vielä neljä lisää ja vielä tänäkin päivänä Alen ja Kivimäki ovat Portugalin MM-rallin voittotilastossa ykköspaikalla, jota tosin Sebastien Ogier nousi jakamaan parin vuoden takaisella voitollaan.

Jyväskylän Suurajot Alen ja Kivimäki voittivat yhteensä kuusi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1976. Vuonna 1978 kaksikko juhli MM-sarjassa Portugalin, Suomen ja Italian osakilpailujen voittoa, Fiat voitti autonvalmistajien maailmanmestaruuden ja Alen kruunattiin FIA Cupin mestariksi. Sanotaan, että kyseessä on epävirallinen kuljettajien maailmanmestaruus, olihan se ensimmäinen virallinen MM-titteli jaossa vasta vuonna 1979.

Mutta esimerkiksi Italiassa Alenia, sekä vuoden 1978 FIA Cupin mestaria Sandro Munaria pidetään maailmanmestareina, “saapasmaassa” ei FIA:n sääntökoukeroista ja ihmeellisistä päätöksistä juurikaan ole koskaan välitetty. Kauden 1986 päätteeksi Alen ja Kivimäki ehtivät jo hetken aikaa juhlia sitä ihan “oikeaa” rallin maailmanmestaruutta, mutta lopulta tuo mestaruustaistelu kääntyi kabinetissa Juha Kankkusen eduksi.

– Ehdimme pitää oikein kunnon juhlatkin mestaruuden merkiksi, asuin silloin Englannissa. Koko tiimi ja suuri joukko ystäviä nautiskeli talon antimia pitkään ja hartaasti. Mukana oli Kekestä (Rosberg) alkaen huima suomalaiskuskien joukko, Alen hehkuttaa Ruutulippu tv-ohjelman juhlakirjassa “Suuret Mestarit”.

“Ilo oli sittenkin ennenaikaista”

FIA:n vetoomustuomioistuin oli käsitellyt Sanremon MM-rallin tapahtumia vielä kerran ja 18. joulukuuta tehtiin sitten se lopullinen päätös. Sanremossa hylätyt Peugeot-tallin autot oli todettu rakenteeltaan lailliseksi ja FIA:n mukaan ranskalaistallin oli estetty väärin perustein ajamasta kilpailu loppuun. Päätöksen seurauksena Sanremon tulokset jäivät voimaan, mutta kilpailulta vietiin MM-arvo ja sitä kautta MM-pisteet hylättiin. Näin Alen menetti voitostaan hankkimat 20 pistettä ja putosi lopulta kauden kokonaispisteissä Kankkusen taakse.

– Ilo oli sittenkin ennenaikaista. Vajaan kahden viikon kuluttua (edellämainittujen juhlien jälkeen) olimme Lapissa testaamassa A-ryhmän Deltaa. Näin, kun tallin pomo Giorgio Piantta käveli pää painuneena testipaikalle ja käski pakata tavarat, nyt lennetään heti Torinoon, Alen muistelee.

Kivimäen uran aikaan ei rallin MM-sarjassa kartanlukijoita MM-mitaleilla palkittu, mutta Alenin kartturina Kivimäen voidaan sanoa olleen FIA Cupin vuoden 1978 mestaruuden lisäksi MM-sarjassa hopealla vuosina 1986 ja 1988, sekä pronssilla vuosina 1979, 1983, 1984 ja 1987. Kivimäki osallistui vuosina 1973-1993 yhteensä 126 MM-ralliin ja niistä 125:een Alenin kartanlukijana.

Kivimäki luki nuotteja Alenin kaikissa MM-osakilpailuvoitoissa, sekä palkintosijoitukseen päättyneissä MM-ralleissa ja kaikki MM-voitot tulivat Fiat-konsernin autoilla. Fiat 124 Abarth Rallye, Fiat 131 Abarth, Lancia Stratos HF, Lancia 037 Rally, Lancia Delta S4, Lancia Delta HF 4WD ja Lancia Delta Integrale. Lista, jonka voisi ajatella olevan todellisen rallifanin päiväuni, mutta tässä kohtaa lista käsittää ne autot, joilla Alen ja Kivimäki saavuttivat MM-osakilpailuvoittoja.

Sekä Alen, että Kivimäki lopettivat aktiiviuransa MM-sarjassa samana vuonna, vuoden 1993 Suomen MM-ralliin, jota ennen Keniassa ajettu Safari-ralli toi kaksikolle sen viimeisen MM-palkintosijoituksen (toinen sija). Viimeiseksi MM-osakilpailuvoitoksi jäi puolestaan RAC-rallin ykkössija Lancialla vuonna 1988.

– Voisin olla tekstiilikauppias tai jääkiekkoilija. Aika paljon uskoisin, että se voisi liittyä urheiluun, Kivimäki pohti vuonna 1989 vaihtoehtoja mitä hänestä olisi voinut tulla, jos kartturin hommista ei ammattia olisi koskaan siunaantunut.

Kartturiuransa jälkeen Kivimäki on työskennellyt muun muassa AKK:n rallivalmennuspäällikkönä. Vuosina 2008 ja 2009 hän luki nuotteja Formula 1:n kaksinkertaiselle maailmanmestarille Mika Häkkiselle, ensin Vanajanlinna Rallissa ja sen jälkeen Tunturirallissa. Kivimäki tullaan kuitenkin aina ja ikuisesti muistamaan rallin historiassa Markku Alenin kartanlukijana. Siinä missä Alen on ja tulee aina olemaan yksi rallin suurimmista kuljettajalegendoista, niin Kivimäki on ehdottomasti yksi rallikarttureiden suurimmista legendoista kautta aikojen.

– Ilkka on se, joka osasi hommaa enemmän kuin minä, hän oli käynyt ulkomaillakin jo ennen minua. Hänen kanssaan matkassa viihtyi ja se on hyvin tärkeää, sillä samassa autossa ollaan yli 300 päivää vuodessa. Meillä oli selkeä työnjako. Ilkka sai käyttää aivoja silloin kun minulla keitti yli, Alen kuvaa osuvasti kaksikon “työnjakoa” Ruutulippu tv-ohjelman juhlakirjassa “Suuret Mestarit”.

Ilkka “Kiiki” Kivimäki täyttää tänään 20. heinäkuuta 70 vuotta. Kivimäki syntyi Salossa vuonna 1949. UrheiluUutiset.com onnittelee!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit