MOTORSPORT

Alex Forsström heitti voltit Tampereen SM-rallissa

Nuoren rallilupauksen Alex Forsströmin, 19, uran toinen yleisen luokan SM-ralli päättyi ensimmäisen tavoin keskeytykseen. Forsström joutui keskeyttämään Tampereella ajetun SM Pirelli-rallin sen neljännellä erikoiskokeella alatukivarren katkeamiseen.

Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Forsström ajoi Opel Adam R2:lla SM3-luokan toisena 5,1 sekuntia kärjestä.

– Neljännen erikoiskokeen lopussa pudotin loivassa vasemmalle kääntyneessä mutkassa auton etupyörän nelivetoisten autojen tekemään ajouraan. Katsoin, että siitä oli leikattu ja ajoin samaan uraan. Etupyörä putosi syvälle, jolloin auton pohjapanssari nappasi ojan reunaan kiinni ja heitti auton perän rinnalle.

– Oja imaisi automme ja en saanut käännettyä sitä enää takaisin tielle. Törmäsimme vielä tierumpuun, josta automme heitti täyden voltin. Kattoon ei tullut jälkeäkään, mutta esimerkiksi alatukivarsi katkesi osumasta, joten ralli oli jätettävä kesken.

Forsström ehti ajaa kuululle Savon erikoiskokeelle SM3-luokan pohja-ajan, joka oikeutti rallin yleiskilpailussa hurjaan kahdeksanteen sijaan.

– Vaikka Savossa automme liukui liikaa luistossa niin kyytimme oli hyvää ja se tässä on pääasia. Edessä olisi ollut hienoja pätkiä, mutta nyt kävi näin. Harmittaa, mutta ei kun pää pystyyn ja jatketaan tästä eteenpäin, Forsström toteaa.

Lähde: Alex Forsströmin tiedote

Lue myös Jani Luhtaniemi koki myös kovia

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com