MOTORSPORT

APR Competition -tiimiltä ymmärrystä järjestäjiä kohtaan – “Harmittaa heidän puolestaan”

Lauantain ensimmäisessä Legends-lähdössä Pärnun radalla Virossa koettiin dramatiikkaa, kun järjestäjän virheen vuoksi autoista loppui polttoaine kesken kilpailun. APR Competitionin osalta viikonlopun parhaan tiimisuorituksen esitti Johan Ahokas, joka ajoi turva-auton perässä maaliin toisena.

APR Competition -tiimi koostui Pärnun osakilpailussa seitsemästä kuljettajasta. Pärnussa jaettiin sekä Suomen Trophy-pisteitä, että Pohjois-Euroopan mestaruuspisteitä. Mathias Hertenin, sekä Johan Ahokkaan NEZ-haaveet kokivat kolauksen lauantain ensimmäisessä kilpailulähdössä, kun molemmilta loppui polttoaine kierrosta ennen maalia.

Vajaat 10 autoa jäi kaikkiaan radan varteen, kun kilpailun kokonaispituus ylitti ennakkoon odotetun. Järjestäjä oli kirjannut kilpailun sääntöihin lähdön kokonaispituuden väärin ja sen koki nahoissaan useampi Legends-kuljettaja tänä viikonloppuna. Tiimin lauantain iloisin ilme nähtiin venäläisen Victor Vorobyevin kasvoilla, kun mies ylsi lauantain toisessa lähdössä Suomen sarjan parhaaseen sijoitukseensa.

– Olen todella tyytyväinen viikonloppuun, auto ja tiimi toimivat hienosti. Ensimmäinen palkintokorokesijoitus minulle Suomen sarjassa ikinä, tämä on hieno saavutus, hehkutti kolmanneksi ajanut Vorobyev.

Johan Ahokas oli kovan onnen mies, kun liian pitkä kilpailulähtö ja turva-auto sotkivat miehen voittohaaveet.

– Lähtöpaikka ensimmäiseen lähtöön oli kuudes. Perjantaina oli ihan hyvä vauhti aika-ajoissa ja tiesin, että kilpailussa on mahdollisuus nousta ylemmäs. Aloin ihmettelemään kilpailun aikana, kun kierrokset eivät millään vähene. Sitten kaksi kierrosta ennen maalia loppui löpö, niin kuin monella muullakin kuljettajalla. Harmittaa järjestäjien puolesta, näin voi välillä käydä kun kaikki ovat kuitenkin ihmisiä. Tällaista tämä välillä on, kuuluu lajiin, totesi pettynyt Ahokas menetettyä mahdollisuuttaan.

Seuraavassa kilpailulähdössä Ahokas onnistui nousemaan viidennestä lähtöruudusta toiseksi, mutta turva-auton tultua radalle oli miehen kohtalo sinetöity.

– Turva-auton perässä ajettiin viimeiset neljä kierrosta. Olisi ollut ehdottomasti mahdollisuudet voittoon. Tiimikaveri Victorin kanssa olimme toisena ja kolmantena ja saimme pidettyä hyvin Vartiaisen takana. Tuomaala oli niin sanotusti tulppana koko ajan edessä, odotin vain viimeisiä kierroksia, mutta sitten tuli turva-auto radalle, jonka perässä ajettiin lopulta maaliin asti. Toinen sija, mutta siihen pitää tyytyä tältä viikonlopulta. Tiimistä ylistäisin tältä viikonlopulta Victoria, hän ajoi todella hienosti. Onnittelut Victorille, paras viikonloppu hänelle ikinä, kehui Ahokas.

Legends Trophy -pisteissä toisena ennen Pärnua olleen Mathias Hertenin viikonloppu ei mennyt suunnitelmien mukaan. Ensimmäisessä lähdössä mieheltä loppui kohtalotovereiden tavoin polttoaine ja lisäksi numerolla viisi koristetun auton kone leikkasi kiinni. Herten ajoi varakoneella päivän toisen lähdön, mutta turva-auto murskasi yhtälailla Herteninkin nousuyritykset. Mies oli lopulta toisen lähdön kahdeksas.

Kuopiolainen Jani Vilen, sekä vaasalainen Philip Miemois keskeyttivät ensimmäisen lähdön polttoaineen loputtua. Miehet olivat lopputuloksissa sijalla 22. (Vilen) ja 23. (Miemois). Toisessa lähdössä Vilen kaasutti kuudenneksi ja Miemois oli sijalla 13. APR Competition tiimissä nähtiin Pärnussa kaksi vieraskuljettajaa, Ruotsin Michael Mittim, sekä Latvian Garijs Rozkalns, joista jälkimmäinen ajoi ensimmäisen Legends-kilpailunsa.

Seuraava Legends-osakilpailu ajetaan Kemoran moottoriradalla 15.-16. heinäkuuta.

Lue myös! Legendseilla dramaattinen kilpailu Pärnussa – Bensa loppui usealta kuljettajalta, järjestäjän virhe! (1.7.2017)

Teksti ja kuva: APR Competitionin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com