MOTORSPORT

APR Competitionin Legends-kausi päättyi kaksijakoisesti – “Olisi voinut mennä paljon paremmin”

Viime viikonloppuna Alastarolla päättyi sekä Legends-luokan Suomen sarja eli Trophy, sekä Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarja. APR Competitionin Legends-tiimin kausi oli täynnä huonoa tuuria, mutta vauhti oli kohdallaan loppuun asti.

Legendsien viikonlopun kilpailulähdöt olivat komeaa katseltavaa, kun 40 auton “lauma” rynnisti radalla parhaimmillaan jopa kuuden auton rintamana. Joukossa ajoivat APR Competitionin kilpatiimin kuljettajat Philip Miemois, 20, ja Mathias Herten, 41. Lauantain aika-ajot menivät molemmilta haastavassa kelissä alle odotusten. Miemoisilta katkesi vaihdekeppi aika-ajon ensimmäisellä kierroksella ja Herten veti leveäksi viimeisen nopean kierroksensa.

Miemois teki upeaa jälkeä lauantain ensimmäisessä kilpailussa, kun hän tykitti 15. lähtöruudusta maaliin sijalla seitsemän. Myös Herten nokitti pari sijoitusta nousten kahdeksannesta lähtöruudusta sijalle kuusi. Sunnuntaina oli vuorossa kauden kaksi viimeistä kilpailua, joista ensimmäiseen Miemois pääsi starttaamaan paalupaikalta. Aivan voittoon asti ei Miemois yltänyt ja maalissa hän oli kolmantena. Herten oli toisen lähdön neljäs viimeisen kierroksen ohitusten turvin.

Viimeinen lähtö sinetöi tiimin epäonnen täyttämän kauden, kun Miemoisilta katkesi vetoakseli ja edessä oli keskeytys. Herten taisteli jarruongelmien kanssa kuudenneksi. Suomen Trophy -sarjan pistetilastoissa Miemois päätyi kahdeksanneksi ja Herten välistä jääneiden kilpailujen vuoksi sijalle 22.

– Tämä kausi meni yksinkertaisesti ihan penkin alle. Viimeinen kilpailu meni omien mokien piikkiin. Eilen ei tarkistettu jarrupalojen kuntoa ja tänäänkin ajettiin vielä liian kuluneilla jarrupaloilla. Oma syy, kun jarrut lukittuivat jarrutuksessa, mutten uskonut, että on mitään vikaa, harmitteli Herten kilpailun jälkeen.

Miemois yhtyi Hertenin mielipiteeseen kuluneesta kaudesta, jota häiritsi jatkuva epäonni. Miemoisin vauhti oli kuitenkin hyvällä tasolla läpi koko kauden.

– Kausi ja koko viikonloppu olisi voinut mennä paljon paremmin kuin mitä meni. Eilen ja tänään oli huonoa tuuria tekniikan kanssa, kun aika-ajoissa meni vaihdekeppi poikki ja viimeisessä lähdössä vetoakseli poikki. Vauhti oli koko ajan kohdallaan, mutta huonon tuurin vuoksi lopputulos ei ollut paras mahdollinen, Miemois sanoi.

– Ollut huonoa tuuria läpi koko kauden ja Seinäjoella meni auto täysin romuksi. Vauhti on ollut hyvää koko ajan, mutta vielä jää parannettavaa ensi kaudelle. Kilpailutilanteissa, kuten ohittamisessa, on vielä kehitettävää tuleville kausille, Miemois jatkoi.

Tulevista suunnitelmista kumpikaan ei osannut vielä tarkalleen sanoa, mutta ainakin Miemois nähdään tulevallakin kaudella Legends-luokan rivistössä. Herten jäi sen sijaan vielä pohtimaan jatkoa ja asetti vielä yhden tavoitteen myös tälle kaudelle.

– Ei ole päätetty mitään ensi kauden suhteen, en tiedä yhtään. Meinasin jo, että tämä olisi viimeinen kausi, mutta jos Legendseille tulee SM-arvo ensi vuodelle, niin pitää harkita uudelleen. Tarkoitus oli panostaa oman pojan kilpailemiseen, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Pojalla on vielä tulevaisuus edessä, minulla alkaa olla jo takanapäin, Herten vitsaili.

– Tälle kaudelle on vielä yksi tavoite: hyvät pikkujoulut, Herten päätti.

Teksti: APR Competitionin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com