MOTORSPORT

Arttu Kilpi kesti paineet ja jyräsi mestariksi – “En ole todellakaan helpolla päässyt”

Rata-SM-sarjan kauden viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla. Koko kauden V1600-luokkaa hallinnut Arttu Kilpi sinetöi Suomen mestaruuden nimiinsä jo viikonlopun ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen lauantaina.

Tuuli lähenteli myrskylukemia, kun kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä käynnistyi Alastaron radalla. V1600-luokassa ajettiin lauantaina viikonlopun kolmesta kilpailulähdöstä ensimmäinen, jonka voittoon ajoi Rasmus Tuomisen tiukasta vastuksesta huolimatta Arttu Kilpi. Kilpi varmisti voitollaan V1600-luokan Suomen mestaruuden ennen sunnuntain kauden kahta viimeistä lähtöä.

– Fiilikset on todella hyvät! Paljon on joutunut tämän eteen tekemään töitä, mutta tässä on tulos. Onneksi (mestaruus) varmistui nyt ensimmäisessä lähdössä, ettei tarvitse enää huomiseen asti jännitellä, huokaili onnellinen Kilpi.

23-vuotiaan Kilven mestaruus ei ainakaan miehen omien sanojen mukaan tullut helpolla. Pahin kilpakumppani Tuominen oli vielä lauantainkin lähdössä äärimmäisen lähellä päästä Kilven ohitse kohti voittoa.

– Matka Suomen mestaruuteen on ollut melko vaihteleva. On ollut haastavia kilpailuita, todella kovia vastustajia ja todella kovaa kilvanajoa. En ole todellakaan helpolla päässyt, kaikki keinot on kyllä käytetty hyväksi, valaisi Kilpi.

– Uskon, että huomenna vielä yritetään täysillä, jos saisi vielä hyvää tulosta aikaiseksi. Olisi kausi sitten paketissa ja ensi kauden suunnitelmat vielä avoinna. Ne (suunnitelmat) selviävät sitten myöhemmässä vaiheessa, kertoi Toyota Auriksella ajava Kilpi mysteerisenä.

V1600-luokan lauantain kilpailun toiseksi ajoi siis Tuominen ja kolmannen palkintosijoituksen nappasi Jaakko Louhi. Sunnuntain ensimmäisen lähdön voitti viimeisen mutkan ohituksen turvin Tuominen ja Kilpi kruunasi mestaruusjuhlansa voittamalla luokan kauden viimeisen lähdön olemalla ykkönen Alastaron viikonlopun kolmannessa kilpailulähdössä.

V1600-luokan SM-pisteet 2018

1) Arttu Kilpi (HämUA) 220
2) Rasmus Tuominen (J.Äijät) 200
3) Niko Kalliokoski (AL-Härmä) 130
4) Simo Rauhala (TamUA) 128
5) Noora Lähteenmäki (AMM) 110
6) Oskar Dahlbacka (NSB-86) 104

Teksti: Rata-SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com