Asunmaa ei mieti pistetilannetta ennen finaalikisaa – “Kun pätkälle lähdetään, niin kyllä ne asiat siinä unohtuu”

28.9.2017 / 17:29
Teemu Asunmaa on johtanut SM1-luokkaa pisteissä koko kauden ajan (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja huipentuu viikonloppuna Lempäälän ympäristössä ajettavaan kauden seitsemänteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun. Kaksipäiväinen Lake City Rally ratkaisee samalla myös rallin kuninkuusluokan eli SM1-luokan Suomen mestaruuden kohtalon, jossa tiukimmin kiinni on Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa.

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa on johtanut rallin SM-sarjan SM1-luokkaa aina kauden avausosakilpailusta Tunturirallista lähtien. Kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta talvikaudella tuli maksimipisteet, kun taas kesäkauden kisat ovat tuoneet kolmannen ja neljännen sijan lisäksi yhden keskeytyksen. Viimeiseen osakilpailuun Asunmaa lähtee 16 pisteen johtoasemassa Juha Saloon nähden.

– Viime lauantaina ajettiin kotiseudulla noin 30 kilometriä. Mitään ei testattu, eikä muutettu mitään. Kaikki toimi hyvin ja säädöt on kohillaan, niin ei ollut tarvetta muutoksiin, Asunmaa kertoo tulevaan ralliin valmistautumisestaan.

Koska Lempäälän SM-rallissa on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, niin voittajalle on tarjolla peräti 37,5 pisteen potti. Erilaisia variaatioita pistetilanteen pyörittelyyn ja siihen mitkä vaihtoehdot tekisivät Asunmaasta mestarin, on useita, joten SM1-luokan pistejohtaja ei edes halua miettiä pistetilannetta liikaa ennen kilpailua.

– Kun pätkälle lähdetään, niin kyllä ne asiat siinä unohtuu. Kilpailu siinä missä muutkin aiemmat kisat tänä vuonna, Asunmaa sanoo ja lisää vielä, että varmistelemaankaan ei toisaalta voi lähteä.

– Jos lähdet varmistelemaan, niin kyllähän se mestaruus menee hyvin nopeasti. Mukana on neljä, jopa viisi sellaista kuljettajaa jotka ajaa voitosta, Asunmaa muistuttaa, kun ääneen todetaan se mahdollisuus, että Salon ajaessa voittoon Asunmaalle riittäisi mestaruuteen kolmas sija.

Asunmaa on juhlinut urallaan rallin Suomen mestaruutta junioreissa vuonna 2011, sekä SM2-luokassa kahtena edellisenä vuonna, joten nyt tähtäimessä on siis jo kolmas peräkkäinen SM-titteli. Lauantaina se sitten nähdään viimeistään viimeisen erikoiskokeen jälkeen onko kilpailunumero tässä kohtaa enne, mutta Asunmaa starttaa Lempäälän SM-ralliin joka tapauksessa numerolla yksi, eli Alavuden mies toimii erikoiskokeilla “aura-autona” muille kilpailijoille.

– Se ero aiempaan siinä on, että minä piirrän ne ajolinjat sinne. Onhan se tietysti vähän erilainen tilanne. Siinä pitää huomioida paljon tarkemmin tienpinta, irtosora ja sellaiset asiat. Ne on pakko merkitä kaikki nuottiin. Kun ajetaan isommalla numerolla, niin silloinhan ne on jo putsautunut pois. Nyt saadaan valita ajolinja, Asunmaa taustoittaa.

Lempäälän SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina. Avauspäivänä ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ja toisena päivänä ajetaan loput seitsemän erikoiskoetta.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen

1) Teemu Asunmaa 114
2) Juha Salo 98
3) Jarkko Nikara 74
4) Marko Mänty 59
5) Jussi Vainionpää 54

Viimeisen osakilpailun pisteet jaetaan seuraavasti

1) 37,5
2) 27
3) 22,5
4) 18
5) 15
6) 12
7) 10,5
8) 9
9) 7,5
10) 6
11) 4,5
12) 3
13-) 1,5

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote


Facebook kommentit