MOTORSPORT

Asunmaa jäi kesäkauden avauksessa kärkikolmikon ulkopuolelle – “Aika huono kilpailu meiltä”

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin lauantaina Kouvolan ympäristössä ajetulla kauden neljännellä osakilpailulla. Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukija Ville Mannisenmäen kanssa kaasutteli yleiskilpailussa ja SM1-luokassa neljänneksi.

Nyt ajettu Kouvolan SM-ralli oli Teemu Asunmaalle SM1-luokassa uran 11. ja niistä maaliin ajetuista kilpailuista vasta toinen kerta, kun sijoitus ei ollut kolmen parhaan joukossa. Kahdesta edellisestä SM-rallista, Mikkelistä ja Joensuusta, tuli molemmista toinen sija. Kouvolassa palkintosijoitus ja kolmas sija jäi lopulta 5,2 sekunnin päähän.

– Aika huono kilpailu meiltä, ei voi tyytyväinen olla, pettynyt Asunmaa totesi kilpailun jälkeen.

Asunmaa avasi kahdeksan erikoiskoetta käsittäneen urakan kuudennella sijalla ja nousi seuraavien viiden erikoiskokeen aikana pari pykälää ylöspäin neljänneksi. Kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe toi Asunmaalle ensimmäisen pohja-ajan ja ennen viimeistä erikoiskoetta kolmas sija (Emil Lindholm) oli 4,5 sekunnin päässä. Asunmaa on usein tehnyt onnistuneita “hyökkäyksiä” vielä viimeisillä erikoiskokeilla, mutta nyt alavutelainen ei sellaista kuitenkaan miettinyt. Ja varsinkin, kun viimeisellä erikoiskokeella oli pituutta vain reilut kahdeksan kilometriä.

– En minä sitä miettinyt. Lähdin vain ajamaan omaa ajoa, että jos tulee, niin sitten tulee. Pistetilanne on kuitenkin sellainen, että ei ole mitään mahdollisuuksia mestaruuteen jos ei muut keskeytä, Asunmaa muistutti.

Lindholm ajoi viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan ja Asunmaa oli toiseksi nopein häviten 1,5 sekuntia. Lindholm nousi pohja-ajan myötä kokonaistuloksissa aina toiseksi asti ja kolmannen sijan ennen Asunmaata nappasi Marko Mänty. Vaikka Asunmaa ei viimeisellä erikoiskokeella hyökkäystä yrittänytkään, niin silti pari virhettä vei mahdollisuuden enää nousta kolmen parhaan joukkoon.

– Se meni kahteen paikkaan. Irtosoralla, heti ensimmäinen mutka, ja sen jälkeen oli 700 metrin suora, niin siinä häviää heti puolitoista, kaksi sekuntia, kun ei saa kunnolla vauhtia suoralle. Sitten yksi risteys meni vähän leveäksi ja siinä meni saman verran aikaa, Asunmaa harmitteli.

Asunmaa on tällä kaudella ollut käytännössä kaikissa neljässä ajetussa SM-rallissa kuumimman kärjen vauhdissa iltapäivän erikoiskokeilla, kun taas aamupäivän erikoiskokeilla ero kärkeen on kasvanut liian suureksi. Kouvolassa rallin voittanut Eerik Pietarinen oli kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella yli 20 sekuntia Asunmaata nopeampi, kun taas iltapäivällä kaksikko ajoi huomattavasti tasaisempia aikoja.

– En tiedä mikä siinä on. Pitäisi vaan rohkeammin ajaa, yritän ehkä ajaa liian siististi. Pitäisi ajaa vaan rouheammin, siitä se rytmi sitten lähtisi, Asunmaa pohti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 16. kesäkuuta Pohjanmaa Rallin merkeissä, joka näin ollen tekee paluun SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kun Pohjanmaan lakeuksilla ajettiin SM-pisteistä, ajoi Asunmaa urallaan ensimmäistä kertaa SM-sarjassa yleiskilpailun voittoon. Tuo voitto tuli kaiken lisäksi SM2-luokan Subarulla.

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com