MOTORSPORT

Asunmaa metsästää neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta – “Puhtaalta pöydältä taas liikkeelle”

Rallin SM-sarjan kauden ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Ralli, ajetaan tulevana viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa lähtee uuteen kauteen uuden kartanlukijan kanssa, kun nuotteja alavutelaiselle tänä vuonna lukee tamperelainen Ville Mannisenmäki.

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa, 30, on viime vuosina ollut Suomessa kansallisella tasolla yksi menestyneimmistä rallikuljettajista, onhan Asunmaa juhlinut vuosina 2015-2017 kolmea peräkkäistä Suomen mestaruutta. Talvitauko Alavudella Asunmaa Racingin tallissa on mennyt tuttujen rutiinien parissa uutta kautta valmistellessa.

– Kaikenlaista valmistelua uuteen kauteen, auton “uudelleen synnyttämistä” ja muuta. Ajamistakin on toki ollut, mutta se on aika lailla pienin osa kokonaisuudesta, Asunmaa taustoittaa.

Asunmaan auto viimevuotiseen tapaan on Skoda Fabia R5, mutta pari merkittävää muutosta on talven aikana kuitenkin tullut.

– Kartturi vaihtuu ja lisäksi tulee uusi rengasmerkki (Pirelli). Ne on tosi isoja asioita. Puhtaalta pöydältä lähdetään taas liikkeelle.

Uutena kartanlukijana Asunmaan vierelle hyppää Ville Mannisenmäki, 22, jolla on nyt edessään ensimmäinen kausi SM-sarjan kuninkuusluokassa. Vuosi sitten Asunmaa juhli Rovaniemellä Arctic Lapland Rallin voittoa Jonne Halttusen kanssa, jonka kanssa yhteistyö kesti kolmen mestaruusvuoden ajan. Vaikka uusia elementtejä onkin tullut mukaan tälle kaudelle, niin Asunmaan mukaan tavoite on kuitenkin selvä.

– Tottakai mestaruudesta lähdetään ajamaan.

Kuluva viikko on mennyt Asunmaalla ja Mannisenmäellä tulevaa kilpailureittiä nuotittaessa.

– Ihan hyvältä se reitti näyttää. Lunta on paljon, mutta jäätä pohjilla ei ole. Hiekka tulee varmasti näkyviin, Asunmaa ennakoi.

SM-sarjan kauden avausosakilpailu Rovaniemellä käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 12.43 ja maaliin saavutaan lauantaina alkuillasta.

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com