MOTORSPORT

Atro Määttä tuli, näki ja voitti – “Illalla lähdettiin laittelemaan autoa”

Rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantaina. Kuninkuusluokan eli Supercar-luokan voittajaksi kruunattiin lajin moninkertainen Suomen mestari Atro Määttä, joka yllätti monet ilmestymällä mukaan kilpailuun. Olihan jotkut ehtineet jopa julistamaan Määtän “eläkepäivät” autourheilun osalta jo käynnistyneeksi.

– Tänä aamuna tein päätöksen.

Näin täräytti kokenut rallicross-taitaja Atro Määttä Supercar-luokan finaalin jälkeen, kun hän oli ajanut kauden ensimmäisen SM-osakilpailun voittoon. Määtän osallistumisesta mukaan Hyvinkään kilpailuun ei ollut ennakkoon kenelläkään mitään tietoa ja mestarin ilmestyminen varikolle tutun vihreävalkoisen Fordin kera olikin monelle suuri yllätys. Edes sarjan kausijulkaisusta ei Määtän nimeä löydy.

– Eilen perjantaina olin vielä viiden aikaan töissä ja sitten illalla lähdettiin laittelemaan autoa. Päätettiin, että mennään vähän fiilispohjalla ja katsotaan mitä tapahtuu, Määttä kommentoi.

Ja paremmin ei olisi Määtän kisa voinut mennä, sillä sijoitus maalissa oli pitkän päivän moninaisten vaiheiden jälkeen koko porukan ykkönen. Finaalin alussa Määttä kävi kovaa kaksintaistelua johdossa ajanutta Jere Kalliokoskea vastaan. Muut olivat jääneet tässä kohtaa kilpailun kärkikaksikosta jo kauas. Kaksintaistelu ratkesi lopulta siihen, että pääsuoralle tultaessa Kalliokoski pyörähti ja putosi lopputuloksissa viidenneksi.

– Vaikea sanoa mikä oli syynä, en tiedä. Katsoin vain, että tässähän ilmeisesti johdetaan kilpailua, Määttä pohti Kalliokosken pyörähdystä.

– Oma ajovirhe. Rataan oli tullut uria ja auto lähti siitä pois. Ei ollut mitään tehtävissä ja pyörähdettiin, Kalliokoski harmitteli.

Riku Tahko ajoi finaalissa toiseksi ja Jukka Lautamäki oli kolmas.

Vuosi sitten Määttä koki epäonnea Hyvinkään kilpailussa, joten nyt tullut voitto maistui kokeneelle kuljettajalle.

– Viime vuoteen verrattuna tämä oli huippupäivä, Määttä hehkutti, eikä suostunut paljastamaan sitä ajaako koko sarjaa läpi, tai edes sitä osallistuuko seuraavaan osakilpailuun Honkajoella.

– Mieli tekisi. Katsotaan onko siihen mahdollisuutta.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 17. kesäkuuta Honkajoella. Lisää tunnelmia Hyvinkään SM-avauksesta ja runsaasti kuljettajahaastatteluja tulossa myöhemmin.

Lue myös! Haapamäki ”syötti” SRC-voittoon, Kuhanen vei autokrossin (28.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com