Autosport: M-Sport haluaa Ogierin – “Meillä on hänelle auto millä voittaa viides mestaruus”

4.11.2016 / 13:20
Mads Östberg on ajanut tänä vuonna M-Sportille kaksi palkintosijoitusta (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin ilmoitettua aiemmin tällä viikolla vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen, saksalaistallin ykköskuljettajasta ja nelinkertaisesta maailmanmestarista Sebastien Ogierista tuli välittömästi kuljettajamarkkinoiden kuumin nimi. Autosport-lehden mukaan Fordin rallitoimintaa pyörittävä M-Sport ja Ogier olisivat jo neuvotelleet sopimuksesta.

– Ei ole mikään salaisuus, että hän on aina ollut ykkösvaihtoehto kuljettajista jonka haluaisin talliini, Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson sanoo Autosportin perjantaina julkaistussa haastattelussa.

– Olimme jo lähellä sopimusta vuoden 2011 lopulla. Nyt aion tehdä kaikkeni, että tällä kertaa hän ei pääse muualle, Wilson lisää.

Edellisen kerran Fordilla on voitettu rallin MM-sarjan osakilpailu vuonna 2012, kun Jari-Matti Latvala ajoi ykköseksi Walesissa. Wilson vakuuttaa, että talli pystyy tarjoamaan ranskalaiselle tulevaisuudessa voittaja-auton.

– Olen vakuuttunut siitä, että meillä on hänelle auto millä voittaa viides mestaruus.

Sopimusneuvottelujen lisäksi Wilson ja Ogier ovat käyneet jo keskusteluja mahdollisista testeistä.

– On siitä puhuttu, mutta Sebastienilla on vielä paljon keskusteltavaa Volkswagenin kanssa ennen kuin tiedämme missä ja milloin hän voisi (Fordilla) testiä ajaa, Wilson taustoittaa.

Ogier, Tänak ja Evans?

Wilson myöntää, että tallin piti julkistaa kuljettajansa kaudelle 2017 ensi viikolla. Lähes varmana pidetyn tiedon mukaan M-Sportin Fordeja piti ajaa Ott Tänak ja Eric Camilli, sekä DMACKin tiimissä Elfyn Evans, mutta nyt Volkswagenin yllättävä päätös pisti tilanteen täysin uusiksi. Varsin selvää on, että mikäli Ogier Wilsonin talliin ja Fordin rattiin päätyy, niin Camilli lienee se, joka jää ilman ajohommia. Painavasta rahasalkustaan huolimatta.

– Yhtäkkiä meillä on huomattavasti paljon enemmän spekuloitavaa siitä, ketä ajaa mitäkin autoa, Wilson sanoo ja myöntää, että Volkswagenin päätös tuli täytenä yllätyksenä.

– Ei epäilystäkään siitä, että se mitä tapahtui keskiviikkona, oli hyvin, hyvin surullista WRC:lle.

Rallin MM-sarjan kuluvan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan marraskuun puolivälissä Australiassa. Tammikuussa uuden kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy joulukuun puolivälissä. Siihen mennessä ollaan jo paljon viisaampia sen suhteen missä Volkswagen-trio Ogier, Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen tulevalla kaudella ajavat, vai ajavatko missään.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport


Facebook kommentit