Autosportin tiedot rallin MM-ohjelmasta 2018 saivat Paddonin reagoimaan – “Tämä ei ole oikein”

8.8.2017 / 08:57
Hayden Paddon vaatii kotimaalleen Uudelle-Seelannille MM-rallia (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Englantilainen Autosport-lehti julkaisi maanantaina uutisen, jonka mukaan rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteriin olisi tulossa pari varsin merkittävää muutosta. Uuden-Seelannin MM-rallin paluun puolesta jo pitkään puhunut Hyundai-tallin uusiseelantilaiskuljettaja Hayden Paddon reagoi voimakkaasti tietoihin, joiden mukaan Uusi-Seelanti ei olisi saamassa MM-rallia ensi vuonna.

Autosport-lehden saamien tietojen mukaan Turkki olisi palaamassa mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2018. Turkki oli mukana rallin MM-sarjassa seitsemän kertaa vuosina 2003-2010. Turkki ei tule pudottamaan yhtään tänä vuonna kalenterissa ollut kilpailua pois, vaan se tulisi mukaan 14. osakilpailuna. Sen sijaan yleisön käytösongelmien kanssa heinäkuussa paininut Puola on Autosportin tietojen mukaan menettämässä MM-rallinsa järjestämisoikeuden. Tämä nostaisi sarjaan mukaan uutena kilpailuna Kroatian MM-rallin.

– Jos Puola putoaa pois ja promoottori onnistuu ajamaan läpi 14 osakilpailun ohjelman ensi kaudelle, niin Kroatia on mukana. Tämä riippuu tosin myös siitä, että promoottori saa FIA:n vakuuttuneeksi siitä, että Kroatialla on valmius järjestää MM-ralli ja että siitä on arvoa myös mukana oleville autonvalmistajille, Autosportin lähde sanoo.

Kroatian mukaantulo rallin MM-sarjaan tai edes mukaan spekulointeihin on monelle iso yllätys, sillä aiemmin Uuden-Seelannin paluuta on pidetty enemmän kuin todennäköisenä vaihtoehtona. Uuden-Seelannin ralli ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1969 ja ensimmäisen kerran se oli mukana MM-sarjassa vuonna 1977. MM-rallia Uusi-Seelanti on isännöinyt peräti 32 kertaa, edellisen kerran vuonna 2012.

Autosportin tietojen mukaan Uuden-Seelannin mahdollisuudet saada MM-ralli järjestettäväkseen on pienentynyt merkittävästi ja tämä on saanut Uuden-Seelannin MM-rallin edustajat hämmästelemään kohtaloaan. Myös uusiseelantilainen Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon hämmästyi maanantaina Autosportin tietoja ja reagoi tilanteeseen voimakkaasti Twitter-päivityksissään.

– Tämä ei ole oikein, varsinkin kun niin moni on tehnyt asian eteen todella paljon töitä, Paddon twiittasi.

Myöhemmin Paddon vetosi Twitterin välityksellä rallin MM-sarjan faneihin, että he uudelleentwiittaisivat päivitystään, jossa vaaditaan Uuden-Seelannin rallia takaisin MM-sarjaan.

– Rallifanit, uudelleentwiitatkaa tämä ja näyttäkää mitä fanit ja WRC haluaa / tarvitsee, Uuden-Seelannin MM-rallin! Tämä on viimeinen yritys, se on nyt tai ei koskaan, Paddon tykittää toisessa twiitissään.

Tuo toinen twiitti on tiistai-aamuun mennessä kerännyt lähes 800 uudelleentwiittausta, mm. rallin MM-sarjan kuljettajista Craig Breenin, Mads Östbergin ja Stephane Lefebvre’n toimesta, 32 kommenttia, sekä 446 tykkäystä. Rallin MM-sarjan promoottori esittelee kauden 2018 kalenteriehdotuksen rallin MM-sarjan komissiolle Saksan MM-rallin yhteydessä ja Autosportin tietojen mukaan tuossa tapaamisessa tullaan myös tekemään lopullinen päätös Puolan MM-rallin kohtalosta. Turkin MM-ralli ajettaneen sorarallina syyskuussa 2018. Mikäli Kroatia tulee mukaan, niin siitä tulee Espanjan MM-rallin tavoin kilpailu, jossa ajetaan niin asfaltti- kuin sorateilläkin.

Rallin MM-sarjan kuluva kausi jatkuu 18.-20. elokuuta ajettavalla Saksan MM-rallilla.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport.com


Facebook kommentit