BMW-rallimestaruus ratkeaa Rantarallissa – Jaakko Lavio kesäkauden kingi

11.10.2019 / 07:39
Jaakko Lavio on vahvoilla BMW-rallisarjan mestariksi kauden 2019 osalta (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuudesta osakilpailusta muodostuvan BMW-rallisarjan mestaruudessa on vahvimmin kiinni jämsäläinen Jaakko Lavio. Kausi päättyy lauantaina Mynämäen ympäristössä ajettavaan Rantaralliin.

Tasavahvoilla BMW-autoilla ajettava rallin merkkimestaruussarja on osoittanut tälläkin kaudella tasaisuutensa, eikä mestarista ole vielä viiden osakilpailun jälkeen täyttä varmuutta. Sarjan mitalistit selviävät Mynämäen ympäristössä ajettavassa kuuden erikoiskokeen Rantarallissa.

Parhaat mahdollisuudet mestaruuteen on Jaakko Laviolla, joka on voittanut molemmat kesällä ajetut osakilpailut. Lavio tarvitsee Rantarallista vähintään seitsemännen sijan juhliakseen mestaruutta, jos pisteissä toisena oleva Sami Laurila voittaa päätösosakilpailun. Myös pisteissä kolmantena oleva Hannu Hokkanen omaa pienoiset mestaruusmahdollisuudet.

Laurila voitti tammikuussa Savonlinnassa ajetun sarja-avauksen ja oli maaliskuussa Lapualla toinen. Hokkanen on ajanut avausosakilpailun keskeytyksen jälkeen neljä nelossijaa. Kaikilla mestariehdokkailla on pisteet neljästä kisasta, kun sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta. Anssi Luoma-aho on jo sarjan varma seniorimestari, mutta juniorimestaruus ratkeaa vasta päätöskisassa.

BMW-rallisarjan kauden päätösosakilpailuun starttaa peräti 15 kilpailijaparia ja mukana on myös muutama sarjan ensikertalainen. BMW-kuljettajat lähtevät matkaan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä numeroilla 105–119, joten Lavion numero on 119, Laurilan 118 ja Hokkasen 117.

Teksti: BMW-rallisarjan tiedote


Facebook kommentit