MOTORSPORT

BMW-rallisarja kesäkauteen Riku Kosken johdolla – “Sarjaan oli helppo lähteä”

Riku Koski on tullut ryminällä mukaan BMW-rallisarjaan, sillä junioriluokiteltu kortesjärveläinen johtaa talvikauden jälkeen koko sarjaa.

Rallin BMW-sarja on osoittanut taas tasaisuutensa, sillä kaikissa kolmessa talviosakilpailussa nähtiin eri voittaja. Savonlinnassa tammikuussa ajetussa sarja-avauksessa pitivät parasta vauhtia BMW-merkkiluokan konkarit. Ykköseksi ajoi Sami Laurila, jolle BMW-luokassa viime kaudella hopealle sijoittunut Toni Parkkinen hävisi 34,7 sekuntia. Viime kauden päätteeksi ensimmäisen BMW-kisansa ajanut ja sen myös voittanut Jämsän Jaakko Lavio oli Seurahuone Rallissa kolmas.

Laukaassa helmikuussa ajettua Peurunkarallia isännöi seniorikuljettaja Lasse Hirvijärvi. Lavio hävisi Hirvijärvelle reilut kymmenen sekuntia. Avauskisassa neljänneksi ajanut Riku Koski oli toisessa BMW-rallissaan kolmas. Talvikauden päätteeksi ajetussa Lapua Rallissa Koski otti kartturinsa Matias Vistinmäen kanssa ensimmäisen voittonsa. Laurila kävi tiukan kisan kakkospaikasta Parkkisen kanssa.

Loimaan, Oripään ja Pöytyän kunnissa 8. kesäkuuta ajettavaan Raision Urheiluautoilijoiden Kaasujalka Ralliin lähdetään Kosken johtaessa paitsi BMW-sarjan junioreita, niin myös yleistä luokkaa.

– Ajoin aikaisemmin enimmäkseen rallisprinttejä Toyota Starletilla ja Corolla GT:llä. Myös muutaman rallin ajoin noilla autoilla, mutta menestyksestä ei kannata puhua. Aloitin BMW-sarjan tällä kaudella, koska mielestäni sarjan idea on tosi hyvä, kun kukaan ei saa etumatkaa kaluston puolesta. Kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin monessa muussa sarjassa ja autot ovat muihin luokkiin verrattuna myös kestäviä ja kilpailukykyisiä. Sarjaan oli helppo lähteä, kun sai paljon vinkkejä kavereilta ja tunnelma muiden kilpailijoiden kanssa on rento, Koski kehuu.

57 pistettä keränneen Kosken takana on kakkosena Laurila (43 pistettä) ennen 38 pisteessä olevia Parkkista ja Laviota. Yli tusina kuljettajaa keränneen sarjan seniorikilpailua johtaa Anssi Luoma-aho. Kosken tapaan sarjan tulokaskuljettajiin kuuluvat Lavio ja junioreissa talvikauden jälkeen toisena oleva Tero Pellinen jakavat sarjajohtajan näkemykset siitä, että BMW-rallisarja on kustannuksiltaan edullinen ja helppo luokka ajaa rallia.

– Ajoin viime syksynä ensimmäisen rallini, joten tavoitteena on tietysti lähinnä pääsy kisoissa maaliin ja siinä onnistuinkin talvella joka kerta. BMW-ralli on edullinen luokka ja porukka rentoa, Pellinen hehkuttaa.

Kaasujalka Rallin keskuspaikka on Oripään lentokenttä ja kahdeksan erikoiskokeen yhteispituus on reilut 80 kilometriä. BMW-rallisarjan kilpailijat ajavat numeroilla 69–80 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Kosken numero on 80 ja Laurilan 79. Sarjassa ajetaan Kaasujalka Rallin jälkeen vielä syksyllä Urjalan ja Naantalin osakilpailut.

Teksti: BMW-rallisarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com