Bottakselle ansaittu jatkosopimus, taistelee ensi kaudella mestaruudesta – “Vain taivas on rajana”

14.9.2017 / 08:25
Valtteri Bottas Lahdessa toukokuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Mercedes tiedotti keskiviikkona, että ensimmäistä kauttaan tallissa ajava Valtteri Bottas nähdään hopeanuolen ratissa myös F1-kaudella 2018.

Valtteri Bottas, 28, liittyi Mercedes-tallin vahvuuteen neljän Williams-kauden jälkeen korvaamaan viime kaudella maailmanmestaruuden voittanutta Nico Rosbergia, joka yllättäen päätti lopettaa F1-uransa mestaruuskauden jälkeen. Bottas on tehnyt tulokaskaudellaan saksalaistallissa loistavaa työtä ja jatkosopimus on täysin ansaittu.

Nyt tehdyn jatkosopimuksen myötä Bottas saa täydellisen työrauhan käynnissä olevaan kauteen ja sen jäljellä oleviin seitsemään osakilpailuun. Bottas on 197 pisteellään kuljettajien MM-sarjassa kolmantena, 41 pistettä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia perässä ja toisena oleva Sebastian Vettel on puolestaan 38 pistettä Bottasta edellä. Jaossa tämän kauden osalta on vielä 175 MM-pistettä, joten mahdollisuudet mestaruuteen ovat edelleen olemassa, mutta toki se vaatisi jo melkoista superonnistumista Bottakselta vertailussa kärkikaksikon suorituksiin.

Todennäköisempää onkin, että mestaruus menee tänä vuonna joko Hamiltonille tai Vettelille, mutta kaudella 2018 Bottas on heti kauden alusta lähtien laskettava kuumimpien mestarikandidaattien joukkoon. Vaikka Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanookin, että Bottaksen kausi on ollut ylä- ja alamäkeä, niin kyllähän lähtökohdat huomioiden suomalaiskuljettajan otteet ovat olleet kaiken kaikkiaan loistavia ja Bottas tulee varmasti parantamaan vielä entisestään ensi kaudella, kun on ns. vuoden viisaampi todellisessa huipputallissa työskentelyn suhteen.

– Olen ylpeä siitä, että saan jatkaa työskentelyä Mercedeksellä myös kaudella 2018. Yhdessä me jatkamme kasvua päivä päivältä ja kun edelleen vain jatkamme päivittäistä kovaa työntekoa niin uskon, että vain taivas on rajana, Bottas sanoo Mercedeksen tiedotteessa.

– Tämä uusi sopimus kaudelle 2018 osoittaa sen, että olen ansainnut (tallin) luottamuksen. Aina on kuitenkin varaa parantaa ja en ole vielä näyttänyt kaikkea sitä potentiaalia, mitä minulta löytyy. Jatkan edelleen kovaa työntekoa niin radalla, kuin radan ulkopuolellakin, jotta voin kehittää ajamistani ja saada aikaan vieläkin parempia tuloksia. Osoittaa tallille, että he tekivät oikean päätöksen luottaessaan minuun, Bottas jatkaa.

Ennen kuluvaa kautta Bottas oli ajanut 77 F1-kilpailussa Williamsilla yhteensä 411 MM-pistettä. Tämän kauden osalta ajettuja kisoja on 13 ja MM-pisteitä 197, eli Bottas on jo nyt kerännyt lähes puolet siitä pistemäärästä, mitä hän saavutti neljällä Williams-kaudella yhteensä. Bottas on saavuttanut tällä kaudella F1-uransa ensimmäisen voiton, sekä ensimmäisen paalupaikan. Molempia on kasassa jo kaksi, paalupaikka ja voitto Itävallan kilpailusta, sekä voitto Venäjältä ja paalupaikka Bahrainista.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Singaporessa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit