Bottas MTV:lle rajun ulosajon jälkeen: “Ne vaan katsoo, että aivot toimii”

24.3.2018 / 10:42
Valtteri Bottaksen kausi käynnistyi pettymyksellä (Arkistokuva: FIA Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Toisen kautensa Mercedes-tallissa aloittaneen Valtteri Bottaksen aika-ajot Australian Melbournessa päättyivät kolmannen osion alussa rajuun ulosajoon.

Valtteri Bottas oli aloittamassa aika-ajon kolmannen eli viimeisen osion ensimmäistä nopeaa kierrostaan, kun Mercedes-tallin auto lipsahti ensimmäisessä oikealle kääntyvässä mutkassa hieman nurmikon puolelle ja siitä seuraavaan vasemmalle kääntyvään mutkaan käännettäessä auton perä irtosi ja Bottas ajautui kovalla vauhdilla katurataa ympäröivään betonimuuriin.

– Vähän vissiin koitin liikaa, meni vähän leveäksi siinä ekassa mutkassa ja siitä lähti. Ulkokantti oli varmaan sateen jäljiltä vähän kostea. Perä lähti niin nopeasti irti, että ei siinä ehtinyt kauheasti korjailla, Bottas kommentoi ulosajoaan MTV:n haastattelussa.

Auto kärsi törmäyksessä runsaasti vaurioita, joten Mercedes-tallissa mekaanikkojen lauantainen työpäivä tulee venymään ylitöiden puolelle. Bottas selvisi tilanteesta onneksi kuitenkin ilman fyysisiä vammoja.

– Kyllä nyt vähän tuntuu, mutta enemmänkin henkisesti, Bottas totesi.

Bottas myös taustoitti törmäyksen hurjia G-voimia, sekä lääkärintarkastusta, joka tottakai tälläisten tapahtumien jälkeen on aina kuljettajalle pakollinen, vaikka omin voimin autosta ylös noustaankin.

– Varmaan ne kattoo, että on ihan järjissään. Tuossa oli 27 G:tä ollut. Ne vaan katsoo, että aivot toimii ja kyselee, jos jotain paikkoja kolottaa. Tsekataan, ettei vaan mitään vakavampaa ole. Tuli heti vihreää valoa, että kisataan huomenna, Bottas vahvisti MTV:lle.

Koska Bottas jäi viimeisessä osiossa ilman aikaa, niin nastolalaisen lähtöpaikka löytyy 10. lähtöruudusta. Tosin MTV:n lähetyksessä asiantuntija Ossi Oikarinen epäili, että Bottaksen autoon jouduttaisiin vielä vaihtamaan vaihdelaatikko ja se pudottaisi lähtöruutua viisi sijaa alaspäin.

Formula 1:n MM-sarjan kauden avausosakilpailu Australian Melbournessa (57 kierrosta, yhteensä 302,3 kilometriä) käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.00 Suomen aikaa.

Lue myös! Räikkönen kakkosruutuun, Bottakselle painajaismainen kauden avaus (24.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: MTV.fi


Facebook kommentit