MOTORSPORT

Breenin paluu pitkältä kilpailutauolta päättyi ulosajoon – “Vauhtimme oli hyvällä tasolla”

Sebastien Loebin tehtyä paluu kahteen MM-ralliin Citroenin ratissa ranskalaistallin kuljettajista Ruotsissa helmikuussa toiseksi ajanut Craig Breen oli sivussa MM-ralleista parin kuukauden ajan. Breen teki paluun Argentiinan osakilpailussa, mutta kilpailu päättyi ulosajoon.

Craig Breenin ja kartanlukija Scott Martinin kilpailu Argentiinan MM-rallissa sai heikon alun, kun jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta myöhässä saapuminen erikoiskokeen aikatarkastusasemalle tiesi 10 sekunnin rangaistusta. Perjantain aamupäivän erikoiskokeilla Breen tuskaili säätöjen kanssa, mutta pääsi iltapäivän lenkillä lopulta hyvään vauhtiin ja saapui perjantain ja lauantain väliselle yötauolle kuudentena, reilut 40 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Päivä meni varsin hyvin ottaen huomioon, että en juurikaan tuntenut etukäteen noita erikoiskokeita. Luulen, että tein läpimurron iltapäivällä yrittäessäni mukauttaa ajotyyliäni autoon. Viimeisen erikoiskokeen aikani osoitti varsinkin sen ja se lupaa hyvää tuleville ajopäiville, viimeiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Breen kommentoi perjantain ajopäivän jälkeen Citroenin tiedotteessa.

Lauantain kaksi ensimmäistä erikoiskoetta Breen jatkoi kuudentena, mutta vaikeudet alkoivat kolmannella erikoiskokeella, kun irlantilaisen Citroen lipsahti hypyn jälkeen ulos tieltä ja aikaa kului yli yhdeksän minuuttia. Seuraavan erikoiskokeen Breen vielä ajoi maaliin asti, mutta siitä seuraavalla erikoiskokeella tullut toinen ulosajo oli sen verran raju, että edessä oli keskeytys. Turvakaaret ottivat sen verran osumaa, että jatkaminen oli mahdotonta.

– Valitettavasti käänsin liian aikaisin oikealle kääntyvään mutkaan. Kun tajusin, että törmään ojaan, niin yritin välttää sen, mutta se oli enää siinä kohtaa liian vähän ja liian myöhään. Ilman muuta olen pahoillani tallin puolesta, joka olisi ansainnut paremman tuloksen ja olen turhautunut, koska en päässyt ajamaan tässä kilpailussa enemmän kilometrejä, mistä minulla on jo ennestään niin vähän kokemusta, Breen harmitteli.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa ja se käynnistyy torstaina 17. toukokuuta. Citroen on mukana kolmen kuljettajan voimin ja ranskalaistallin värejä edustavat Breenin lisäksi Kris Meeke, sekä Mads Östberg.

– Vauhtimme Argentiinassa oli hyvällä tasolla tietyissä kohtaa kilpailua. Tulemme entistäkin vahvempina takaisin Portugalissa, Breen vakuutti.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com