Brittimedia: M-Sport saamassa tukea Fordilta Pohjois-Amerikasta – “Osaaminen huippuluokkaa”

7.12.2017 / 09:15
Sebastien Ogier Australian MM-rallissa marraskuussa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa tänä vuonna valmistajien ja kuljettajien maailmanmestaruudet voittanut M-Sport on saamassa teknistä tukea Fordin moottoriurheilutoiminnoista vastaavalta Ford Performancelta, jonka toimitilat sijaitsevat Yhdysvalloissa. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson taustoittaa yhteistyökuviota brittiläisen Motorsport News -lehden haastattelussa.

Koko syksyn ja alkutalven ajan on käyty kovaa spekulointia siitä, tekeekö Ford paluun tehdastallina mukaan rallin MM-sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Kun Fordin rallitoimintaa pyörittävä Malcolm Wilsonin johtama M-Sport-talli sai pidettyä rallimaailman kirkkaimman tähden, viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tallissaan, spekuloinnit Fordin paluusta kiihtyivät entisestään.

– Sebastien teki sen (neuvotteluissa) hyvin selväksi, että hän haluaa nähdä Fordin osallistuvan enemmän ja tottakai myös minä haluan sitä. Haluaisin myös ajatella niin, että pääsisimme budjetin osalta samalle tasolle kilpailijoidemme kanssa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että näin ei tule tapahtumaan, Wilson taustoittaa Motorsport News -lehden haastattelussa.

Ford Performancen (aiemmin nimellä Ford Racing) osaamista voi tällä hetkellä nähdä kilpailutoimintojen osalta Nascar- ja GT-sarjoissa, sekä Yhdysvalloissa ajettavassa Global Rallycross -sarjassa. Ford Performance oli myös Ken Blockin johtaman rallicross-tallin Hoonigan Racing Divisionin taustalla rallicrossin MM-sarjassa, mutta päätti vetäytyä tänä syksynä pois sarjasta kahden vuoden yhteistyön jälkeen.

– Ford Performancen toimintoja hoidetaan Yhdysvalloissa ja tulemme työskentelemään tiiviisti heidän kanssaan teknisellä puolella, missä osaaminen ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Sebastien on jo tavannut Ford Performancen työntekijöitä ja yhtiön kansainvälisiä asioita hoitavan johtajan Mark Rushbrookin hän tapasi Walesin MM-rallin aikaan, Wilson sanoo.

Wilson korostaa Motorsport Newsin haastattelussa sitä, että tämän yhteistyön myötä heillä on nyt enemmän teknistä tukea ja osaamista taustalla ja ennen kaikkea aerodynamiikan puolella Ford Performancen tuki on jotain sellaista, mikä aikaisemmin olisi vaatinut M-Sportilta suurempia taloudellisia satsauksia. Nyt tuon osa-alueen kehitystyö voidaan hoitaa Yhdysvalloissa, Ford Performancen tiloissa.

M-Sport julkaisi viime viikolla Ogierin ja Elfyn Evansin jatkosopimukset kaudelle 2018. Tallin kolmanneksi kuljettajaksi on ehdolla M-Sportilla tänä vuonna WRC- ja WRC2-kalustolla kilpaillut Teemu Suninen, jonka ensi kauden kuvioista ollaan UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan saamassa lisätietoa ensi viikon aikana.

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit