Citroen vahvisti loppukauden kuljettajansa – Östbergin taistelu toi tallipaikan

20.6.2018 / 12:20
Mads Östberg Italian MM-rallissa (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Citroen julkaisi keskiviikkona varsin odotetun tiedotteen missä se ilmoitti, että kolme MM-rallia tällä kaudella ranskalaistallin väreissä kilpaillut Mads Östberg jatkaa Citroenilla myös loppukauden MM-ralleissa.

Spekuloinnit Citroenin loppukauden kuljettajakokoonpanon ympärillä käynnistyivät välittömästi sen jälkeen, kun Italian MM-rallin alla Kris Meeke sai potkut. Meeken viimeiseksi kilpailuksi Citroenilla jäi toukokuussa ajettu Portugalin MM-ralli. Tällä kaudella Ruotsin, Portugalin ja Italian MM-ralleissa Citroenia edustanut Mads Östberg, 30, oli vahva ehdokas korvaamaan Meeke loppukauden osalta ja näin myös tapahtui.

– Olen iloinen saadessani jatkaa kilpailemista Citroenin tehdastallissa ja kunnioitan sitä, että Citroen ja Pierre (Budar) luottavat minuun. Tulen tekemään kaikkeni tulevissa kilpailuissa osoittaakseni, että olen tämän luottamuksen arvoinen ja varsinkin, kun alan tottumaan paremmin ja paremmin C3 WRC -autoon. Kaiken lisäksi seuraavaksi vuorossa on Suomen MM-ralli, joka on suosikkikilpailuni, Östberg hehkuttaa Citroenin tiedotteessa.

Suomen MM-rallin lisäksi Östberg ajaa loppukauden MM-ralleista Saksassa, Turkissa, Walesissa, sekä Australiassa. Espanjassa lokakuussa Citroenin kuljettajatrion muodostavat kaikki loppukauden kilpailut ajavan Craig Breenin lisäksi Sebastien Loeb, sekä Khalid Al Qassimi, joka nähdään myös Suomen, sekä Turkin MM-ralleissa.

Pari viikkoa sitten Italian MM-rallin aikaan Citroen ilmoitti, että se jatkaa rallin MM-sarjassa myös ensi vuonna.

– Olemme nyt siirtymässä jälleenrakennusvaiheeseen, joka jo osittain kääntää katseet ensi kauteen, mutta sitä ennen tottakai kuluva kausi pitää saada päätökseen niin hyvin kuin mahdollista. Sillä kokemuksella mitä Madsilla on MM-sarjasta ja C3 WRC -autostamme, hän auttaa meitä eteenpäin rauhallisella ja rennolla tyylillään. Hän on sopeutunut talliimme paluunsa jälkeen hyvin sujuvasti, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kehuu ennen kuluvaa kautta vuosina 2014-2015 ranskalaistallissa kilpaillut Östbergia.

Östberg on osallistunut urallaan 114 MM-ralliin, joista norjalainen on voittanut yhden ja saavuttanut yhteensä 16 palkintosijoitusta. Viimeisin palkintosijoitus tuli vuonna 2016, kun Östberg sijoittui Meksikossa kolmanneksi. Östberg on sijoittunut kahdesti MM-sarjan loppupisteissä neljänneksi: 2012 Fordilla ja 2015 Citroenilla. Tänä vuonna Östberg on ajanut Citroenilla Ruotsissa ja Portugalissa kuudenneksi, sekä Italiassa viidenneksi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit