Citroenilla mahdollisuus tehdä rallin MM-sarjan historiaa – Rikkoutuuko maaginen rajapyykki?

2.1.2018 / 06:48
Kris Meeke Australian MM-rallissa marraskuussa 2017 (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa viime kaudella pettymyksiä kokeneella ranskalaisella Citroen-tallilla on tänä vuonna mahdollisuus tehdä historiaa. MM-sarjan valmistajien osakilpailuvoitoissa kaikkien aikojen tilaston kärkipaikkaa pitävä Citroen on enää kahden voiton päässä maagisesta 100:n voitetun MM-rallin rajapyykistä.

Citroen-talli dominoi rallin MM-sarjaa vuosina 2003-2012 voittamalla valmistajien maailmanmestaruuden peräti kahdeksan kertaa ja kuljettajien maailmanmestariksi Citroen-tallin kuljettaja kruunattiin yhdeksän kertaa. Tuo huikea menestys nosti Citroenin samalla myös MM-sarjan kaikkien aikojen voittotilastossa autonvalmistajien osalta selkeäksi ykköseksi. Citroenilla on voitettu MM-ralli 98 kertaa, kun toista sijaa hallussaan pitävä Ford on ollut ykkönen 87 kertaa.

Aiemmin joulukuussa Citroen ilmoitti tiedotteessaan, että juuri tuo maaginen 100. MM-rallin voitto on yksi niistä tavoitteista, joita talli on itselleen kaudelle 2018 asettanut. Yhden välivuoden (2016) jälkeen rallin MM-sarjaan viime vuonna palannut Citroen ei paluukaudellaan onnistunut, vaan se jäi valmistajien MM-sarjassa M-Sportin, Hyundain ja Toyotan taakse neljännelle sijalle. Citroen saavutti viime kaudella kaksi osakilpailuvoittoa ja ne molemmat Kris Meeken toimesta, britin oltua ykkönen Meksikossa keväällä, sekä Espanjassa syksyllä.

Kaudella 2018 Citroenin kuljettajista vain Meeke ajaa täyden kauden, 13 osakilpailua. Craig Breenin sopimus pitää sisällään 10 osakilpailua, Khalid Al Qassimi ajaa Citroenin kolmatta autoa muutamassa osakilpailussa ja rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari (kaikki mestaruudet Citroenilla), helmikuun lopussa 44 vuotta täyttä Sebastien Loeb puolestaan tekee paluun MM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Loeb ajaa tänä vuonna MM-rallit Meksikossa, Korsikassa, sekä Espanjassa.

– Sebastien ei olisi voinut tehdä paluuta MM-sarjaan kenenkään muun kanssa kuin meidän. Hän näytti testeissä, ettei ole menettänyt piiruakaan nopeudestaan ja taidoistaan, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton hehkutti kaikkien aikojen menestyneintä rallikuljettajaa tallinsa tiedotteessa joulukuussa.

“Ei mitään odotuksia, haluan vain nauttia”

Nyt kun Citroen on kahden voiton päässä tuosta maagisesta 100 voiton rajapyykistä, niin mielenkiintoinen tilanne ehdottomasti olisikin se, että tuon 100. voiton ranskalaistallille toisi juuri Loeb, joka on tuonut Citroenille sen 98 osakilpailuvoitosta peräti 78. Loebin paluukilpailu, Meksiko, ajetaan kauden kolmantena osakilpailuna maaliskuussa. Korsika on puolestaan vuorossa heti Meksikon jälkeen, kun taas Loebin se kolmas kilpailu, Espanja, ajetaan vasta kauden toiseksi viimeisenä osakilpailuna lokakuun lopulla.

Loeb on rallin MM-sarjan kaikkien aikojen voitokkain kuljettaja niin Meksikon (kuusi voittoa), kuin Espanjankin (kahdeksan voittoa) MM-rallien osalta. Korsikan voittotilastossa Loeb pitää hallussaan kolmatta sijaa neljän voiton myötä.

– Se fiilis mitä rallin ajamisesta saa, on yksi jännittävimmistä fiiliksistä mitä olen koskaan kokenut ja olen todella innoissani siitä, että pääsen ajamaan kilpaa näillä uusilla WRC-autoilla. Ja on mukavaa saada tehdä se yhdessä tallin kanssa, jonka kanssa olen saavuttanut niin paljon. Minulla ei ole tulevien kilpailujen osalta mitään odotuksia, haluan vain nauttia, Loeb kommentoi.

Loebin aktiiviura rallin MM-sarjassa päättyi yhdeksänteen maailmanmestaruuteen ja Espanjan MM-rallin voittoon marraskuussa 2012. Vuonna 2013 Loeb ajoi neljä MM-rallia, voittaen Monte Carlossa ja Argentiinassa, sekä ollen toinen Ruotsissa. Loebin viimeisin MM-ralli on vuonna 2015 ajettu Monte Carlo, jota hän johti kuuden ensimmäisen erikoiskokeen ajan. Ulosajo kahdeksannella erikoiskokeella pudotti Loebin kuitenkin ulos voitto- ja palkintotaisteluista.

Rallin MM-sarjan kausi 2018 käynnistyy Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Valmistajien osakilpailuvoitot rallin MM-sarjassa

Citroen 98
Ford 87
Lancia 73
Peugeot 48
Subaru 47
Toyota 45
Volkswagen 44
Mitsubishi 34
Audi 24
Fiat 21

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit