MOTORSPORT

Citroenin odotettu R5-luokan ralliauton debyytti toi kakkossijan

Rallin MM-sarjan 2000-luvun menestynein autonvalmistaja Citroen ilmoittautui toden teolla mukaan taistelemaan R5-luokan ralliautojen markkinoista uudella Citroen C3 R5 -autollaan. Uuden auton debyyttikilpailu oli viime viikonloppuna ajettu Korsikan MM-ralli, missä Yoann Bonato sijoittui WRC2-luokassa toiseksi.

Citroenin saavutukset autonvalmistajana rallin MM-sarjassa WRC:n osalta tiedetään, maailmanmestaruuksia löytyy niin valmistajien, kuin kuljettajienkin MM-sarjoista lukuisia. Mutta WRC2-luokassa (aiemmin Super2000-luokassa) Citroen ei ole kuitenkaan onnistunut menestystä saavuttamaan, luokassa jossa viime vuosina Skoda on hallinnut niin kilpailuja, kuin myös R5-luokan ralliautojen markkinoita.

Nyt Citroen toi kilpailuihin mukaan uuden C3 R5 -auton ja ranskalaistehtaan ennen viime viikonloppuna Korsikan MM-rallia julkaisema tavoite ei suuremmin ujostellut. Citroen ilmoitti, että sen tavoitteena on valloittaa WRC2-luokan maailmanmestaruus jo tänä vuonna ja kuljettajana tulee toimimaan ranskalainen Stephane Lefebvre, 26.

Uudella C3 R5 -autolla oli takanaan kattava testiohjelma ja autoa Lefebvren lisäksi olivat testanneet muun muassa Kris Meeke, Craig Breen, Paolo Andreucci, Simone Tempestini, sekä Yoann Bonato, joka sai Lefebvren ohella kunnian ohjastaa uutta autoa sen debyyttikilpailussaan Korsikan MM-rallissa. Tosin siinä missä Lefebvren auto oli tehtaan väreissä, niin Bonaton kalustosta vastasi puolestaan yksityistiimi CHL Sport Auto.

Yleensä MM-rallien testierikoiskokeiden tulokset eivät juurikaan kerää sen suurempia otsikoita, mutta Korsikassa Lefebvren ajama yleiskilpailun yhdeksänneksi nopein aika sai aikaan melkoista kuohuntaa, etenkin Ranskassa. Varsinkin, kun taakse jäivät WRC-kuljettajat Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi, sekä Bryan Bouffier.

Lefebvren varsinaisesta kilpailusta ei sitten mitään menestystarinaa tullut. Matkanteko päättyi jo viidennellä erikoiskokeella sattuneeseen rajuun ulosajoon. Sen sijaan Bonato ajoi vahvan kilpailun ilman virheitä ja maalissa sijoitus oli hienosti toinen. Ensimmäisen MM-rallinsa vuonna 2006 ajanut Bonato osallistui nyt uransa 25. MM-ralliin ja yleiskilpailun 10. sijan myötä tullut yksi MM-piste oli hänelle uran ensimmäinen. Bonato oli vain kerran aiemmin sijoittunut WRC2-luokassa palkintosijoille, vuonna 2016 Korsikan MM-rallissa, ja silloin sijoitus oli kolmas.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com