Citroenin Yves Matton: ”Olemme luottavaisia omasta suorituskyvystämme”

6.2.2017 / 07:02
Monten lumella Citroen C3 WRC ei vakuuttanut. Ruotsissa kyse on myös uskottavuuden takaisin saamisesta. (kuva: Citroen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Citroen uusi rallivuosi alkoi mollisävelin. C3 WRC osoittautui paikoin raakileeksi, jota kuljettajat vielä omilla ajovirheillään ruokkivat. Ruotsin MM-ralliin ranskalaisjätti tulee laiskanläksyt tehneenä ja erittäin motivoituneena.

Monte Carlon sukellus teknisine ongelmineen oli jotain, mitä rallikansa ei osannut odottaa. Voittaja-autoja rakentamaan tottunut Citroen oli ennakkoon jopa se ykköstykki. Kotikilpailu sujui nolosti: yhdeksäs sija uuden auton kanssa oli pettymys.

– Heti Monacosta palattuamme tiimi tarttui työhön rauhallisesti mutta määrätietoisesti. Monte Carlon analysoinnin perusteella huono suorituskykymme johtui monista yksittäisistä seikoista, tallipäällikkö Yves Matton alleviivaa Citroenin tiedotteessa.

Mattonin mukaan ongelmat eivät ole syvällä eivätkä perustavaa laatua, vaan kyse oli puhtaasti muutamista ennalta-arvaamattomista asioista. Siksi hän luottaakin edelleen uuden C3 WRC:n potentiaaliin.

– Olemme luottavaisia omasta suorituskyvystämme.

Citroen tuo Ruotsiin C3-autot Kris Meekelle ja Craig Breenille. Stephane Lefebvre ajaa vanhemmalla DS3 WRC:llä. Breenille Ruotsille on oppitunti uuteen autoon, mutta tallin ykköstähden tavoite on selvä.

– Kuten aina, Kris Meeke lähtee tavoittelemaan voittoa, Matton muistuttaa.

Kilpailu Ruotsissa alkaa torstaina.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit