Crosskart-mestari Autokrossi-luokkaan

25.1.2024 / 16:51

[ A- ] / [ A+ ]

Kaudella 2022 crosskartien Xtrem-luokan SM-kultaa voittanut Jake Hurskainen starttaa tulevalla kaudella rallicrossin SM-sarjan Autokrossi-luokkaan.

Jake Hurskaisella on myös ”koppiautojen” puolelta kokemusta jo useamman kauden ajalta niin rallista, rallisprintistä kuin rallicrossistakin. Nyt talliin on hankittu Autokrossi-luokan Toyota MR2.

– Rallia olen ajanut jo useamman kauden, muun muassa F-cupia, mutta nyt sitten pitkästä aikaa rallicrossiin. Auto on tallissa ja ensitestit on tarkoitus ajaa vielä tammikuun aikana. Talvella vielä koitetaan ajaa joku sprintti, Hurskainen sanoo.

Hurskaisen viime kausi vierähti crosskartin ratissa pohjoismaisessa RallyX-sarjassa, mutta nyt mies odottaa paluuta kotimaan kilparadoille innolla ja tavoitteet on asetettu korkealle.

– Mitali laitetaan heti ekalle kaudelle tavoitteeksi, vaikka luokka on ollut aina tosi kova. Hirmu innolla odotellaan jo kesää. Toivottavasti tulisi paljon kilpailijoita sarjaan, jotta saataisiin taas kotimainen rallicross vielä kovemmalle tasolle.

Viisiosainen rallicrossin SM-kausi 2024 käynnistyy 18.-19. toukokuuta Ahveniston moottoriradalta ja kilpailuviikonloput rakentuvat siten, että lauantaisin ajetaan rallicrossin luokat ja sunnuntai on varattu crosskarteille.

– Tämä on juuri sellainen konsepti, mitä toivoin jo aikaisemmin. Nyt se on niin hyvä mitä voi olla ja SM-sarjan suosio tulee lisääntymään, Hurskainen uskoo.

Lähde: Rallicross SM -viestintä


Facebook kommentit