Debyyttisingle markkinoille, viikon päästä MM-rallin erikoiskokeilla – “Askel kohti unelmaa”

21.7.2017 / 08:45
Tällä kertaa promokuvissa ilman sponsorimerkein varusteltua ajopukua (Kuva: Riikka Kajander).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun todellinen moniosaaja Tomi Tuominen taitaa myös musiikin. Siitä saatiin näyte torstaina, kun Tuomisen debyyttisingle nimeltään “Elämä” näki päivänvalon. Ensi viikolla Tuominen osallistuu Suomen MM-ralliin yhdeksättä kertaa urallaan, kun kokenut kartanlukija lukee nuotteja Emil Lindholmille.

Varsin monelle Tomi Tuomisen, 45, musiikillinen osaaminen tuntui tulleen yllätyksenä, vaikka autourheilun todellinen moniosaaja on aiemmin keikkaillut cover-rockbändi Fidel Bistron solistina yli 10 vuoden ajan ja Fidel Bistron jäätyä keikkatauolle vuonna 2016 on pari viimeistä vuotta keikkaa tehty Tuominen nimellä. Tuominen nimellä julkaistiin myös Tomi Tuomisen debyyttisingle “Elämä” eilen torstaina.

– Keski-ikää lähestyessä olen alkanut haaveilla omasta levystä ja tämä ensimmäinen sinkku on askel kohti unelmaa. Sinkkubiisi löytyi Ape Anttilan pöytälaatikosta ja Sana Mustonen teki siihen sanat. Biisi oli sovitusta vaille valmis ja tässä se lopulta nyt on, Tuominen hehkuttaa MagnumLiven tiedotteessa.

Myöhemmin syksyllä ja loppuvuodesta luvassa on vielä lisää musiikkia, joten debyyttisingle on saamassa jatkoa varsin nopeasti.

– Jatkoakin on luvassa ja olen itsekin osallistunut tulevien kappaleiden kirjoittamiseen. Uraa en ole sen enempää miettinyt. Kyllä eletyt päivät yleensä näyttävät suuntaa, Tuominen sanoo.

Perjantai-aamuna Tuominen kommentoi tuoreeltaan UrheiluUutiset.comille, että singlen julkaisupäivä oli ollut kaikin puolin onnistunut.

– Fiilis on todella hyvä! Julkaisupäivä ylitti kaikki odotukset, Tuominen kertoo.

“Nuotinluku on ralliautoilun musiikkia”

Tuominen on tuttu näky niin tv:stä, kuin ralleistakin, niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. F1-kisoja Tuominen selosti Matti Kyllösen aikakauden jälkeen vuosina 2001-2003 ja nykyisin hän toimii C More -kanavan F1-studioisäntänä. Kolmella eri vuosikymmenellä kartanlukijana ralleissa toimineella Tuomisella on CV:ssä 32 MM-rallia mm. Toni Gardemeisterin, Juho Hännisen ja Sebastian Lindholmin kartturina. Ensi viikolla käynnistyvässä Suomen MM-rallissa Tuominen lukee nuotteja Sebastianin pojalle Emil Lindholmille, joka on tämän vuoden Suomen MM-rallin Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja.

– Kesä menee F1:sten tv-lähetysten studioisäntänä, sekä rallikartturin töitä tehdessä. Lisäksi tarkoitus on osallistua pariin triathlon-kisaan. Se laji vei mennessään muutama vuosi sitten. Liittyy varmaan tähän lähestyvään keski-ikään. Moottoripyörää ei vielä ole, Tuominen naurahtaa.

Kuljettajat ja kartturit ovat MM-ralleissa yleensä tottuneet kirjoittamaan nimikirjoituksia erilaisiin posti- ja promokortteihin. Entä miten Tuominen reagoisi sillä hetkellä, jos ensi viikolla Jyväskylässä joku tulee pyytämään nimmaria Elämä-singlen kanteen?

– Eiköhän se liene aika mahdoton ajatus. Jo pelkästään senkin takia, ettei niitä sinkkuja taida oikein olla kuin radioasemilla, MagnumLivellä ja minulla. Ei tässä sentään ihan niin isoja poptähtiä olla, Tuominen hymyilee.

Lopuksi on vielä pakko nostaa esiin se ajatus, että onko kartanlukijan tehtävä ralliautossa itse asiassa jonkinlaista musiikkia, koska siinä kuitenkin puhutaan nuoteista ja nuotinluvusta.

– Molemmissa puhutaan rytmitajusta. Musiikissa sitä pitää olla, mutta myös nuotinluvussa. Sitä yhdistävää tekijää on periaatteessa vaikea selittää, mutta niin se on. Nuotinluku ralliautossa on kiinni rytmistä ja oikeasta ajoituksesta. Että tässä suhteessa joo, nuotinluku on ralliautoilun musiikkia, Tuominen kuvailee.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: MagnumLive Oy (YouTube)


Facebook kommentit