Dramatiikkaa Puolan MM-rallissa: Tänakille ja Lapille rengasrikot!

3.7.2016 / 13:10
Ott Tänak menetti johtoasemansa rengasrikon seurauksena (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan MM-rallissa koettiin dramatiikkaa toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun rallia perjantaina ajetulta kahdeksannelta erikoiskokeelta asti johtanut Ott Tänak kärsi rengasrikon ja putosi toiseksi. WRC2-luokassa puolestaan johtopaikkaa pitänyt Esapekka Lappi putosi ulos voittotaistelusta ja syynä myös rengasrikko.

Ott Tänak johti rallia 19 ajetun erikoiskokeen jälkeen varsin turvallisen tuntuisesti eron ollessa 18,6 sekuntia toisena olleeseen Andreas Mikkelseniin nähden, mutta rengasrikko 20. erikoiskokeella pudotti virolaisen toiseksi. Tänak hävisi Mikkelsenille erikoiskokeella yli puoli minuuttia ja kokonaistilanteessa Mikkelsenin johto on nyt ennen viimeistä erikoiskoetta 16,5 sekuntia.

Jari-Matti Latvala ajaa viidentenä ja kuudentena oleva Sebastien Ogier on jäänyt Latvalasta 5,3 sekuntia. Latvalan edellä neljäntenä on Thierry Neuville 8,7 sekunnin ja Hayden Paddon kolmantena 14 sekunnin päässä.

Teemu Suninen johtaa WRC2-luokkaa 47,9 sekunnin erolla ennen Elfyn Evansia. Lappi on jäänyt Evansista 45,2 sekuntia ja ajaa kolmantena.

Säätila Puolassa on juuri nyt erittäin huono ja olosuhteet erikoiskokeilla todella hurjat. Rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyi kello 13.08. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit