MOTORSPORT

Edesmenneelle rallitähdelle nimikkopalkinto MM-sarjaan

Rallin MM-sarjan oheisluokkana ajettava Junior WRC -luokka kunnioittaa edesmennyttä Craig Breeniä nimikkopalkinnolla.

Palkinto kantaa nimeä “Craig Breen Spirit of Rallying”. Palkinto annetaan JWRC-sarjan kuljettajalle, joka kauden aikana parhaiten osoittaa Breenin luonteenpiirteitä; halua voittaa vastoinkäymiset ja horjumatonta päättäväisyyttä kohdata kaikki mahdolliset rallinaikaiset murheet. Muita kriteereitä ovat ulospäin suuntautuva myönteinen käytös muita kilpailijoita, järjestäjiä, vapaaehtoisia sekä mediaa ja tiimiä kohtaan.

Breen, joka menehtyi reilu vuosi sitten Kroatian MM-rallin testeissä, voitti JWRC-sarjan vuonna 2011. Mestaruuden jälkeen irlantilaiskuskin polku vei aina MM-sarjan huipulle, jossa hän saavutti yhteensä yhdeksän palkintokorokesijaa Citroënilla, M-Sport Fordilla ja Hyundailla.

Tämän vuoden JWRC-sarja alkaa tulevana viikonloppuna Ruotsista, jossa nähdään ennätykselliset 19 osallistujaa. Sarjan johtaja ja M-Sport Puolan päällikkö Maciej Woda oli mielissään uudesta palkinnosta.

– Craig jätti lähtemättömän jäljen JWRC-sarjaan; ensin kilpailijana ja myöhemmin nuorempien kuljettajien mentorina ja esikuvana. Hänellä oli aina aikaa antaa neuvoja ja tukea seuraavan sukupolven tähtiä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com