Eerik Pietarinen vaihtamassa SM1-luokkaan ensi kaudella, debyytti R5:lla jo tänä syksynä? – “Ehkä, katsotaan”

13.6.2017 / 14:59
Eerik Pietarinen on voittanut tällä kaudella SM2-luokan jokaisessa osakilpailussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa on tälle kaudelle saatu jo yksi uusi mestari, kun SM2-luokkaa dominoiva Eerik Pietarinen varmisti mestaruuden Kouvolan osakilpailussa, vaikka ajamatta on vielä kaksi SM-rallia. Pietarisen huikeat otteet ovat johtamassa luokkavaihtoon ensi kaudeksi, mutta R5-luokan ralliauto saattaa olla alla jo tämän vuoden puolella.

Viisi osakilpailua, viisi SM2-luokan ykkössijaa. Nyt jo tässä vaiheessa kautta uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden varmistanut 23-vuotias tuusulalainen Eerik Pietarinen pääsi jo Kouvolan osakilpailun jälkeen viettämään tuplajuhlia. Kahdella edellisellä kaudella SM2-luokan loppupisteissä sijoille seitsemän ja viisi sijoittunut Pietarinen on voittanut luokkansa peräkkäin nyt kuudessa SM-rallissa.

– Hyvältä tuntuu! Nyt on otettu vähän enemmän tosissaan tämä homma. On ajettu treeniä ja testattu ennen kisoja. Sitä kautta se on tullut, Pietarinen pohti Kouvolassa syitä siihen miksi hän on juuri nyt niin ylivoimainen, kun vielä ennen viime kauden viimeistä SM-osakilpua Tampereella voittoja ei juurikaan CV:hen mahtunut.

Tampereelta tuli sitten se ensimmäinen SM-tason luokkavoitto ja nyt voittoputki on siis jo kuuden SM-rallin mittainen. Onnistumiset tuo onnistumisia ja kohentaa itseluottamusta.

– Se on ihan totta. Itseluottamus kasvaa voittojen myötä ja se auttaa tottakai, Pietarinen pohti.

Varsin luonnollinen jatkumo Pietarisen uralla on ensi vuonna hypätä SM1-luokkaan.

– Ensi vuonna varmaan kokeillaan R5:lla ajaa, Pietarinen myönsi, mutta tulevan R5-kaluston automerkkiä hän ei vielä osannut sanoa.

Rallin SM-sarjasta on vielä ajamatta Uudenkaupungin ja Tampereen osakilpailut syyskuussa. Joko Pietarinen nähdään Uudessakaupungissa ja/tai Tampereella R5-auton ratissa?

– Ehkä. Katsotaan sitä myöhemmin, Pietarinen hymyili.

 

Kuva: Reissumies

Eerik Pietarisella ja Juhana Raitasella oli Kouvolassa tuplajuhlien paikka voiton ja mestaruuden kunniaksi (Kuva: Reissumies).

 

“Kesän suunnitelmat on vielä vähän auki”

Kouvolan osakilpailussa Pietarinen vei nimiinsä kahdeksasta ajetusta erikoiskokeesta seitsemän. Se ainoa “tahra” tuli avauserikoiskokeelta, kun Pietarisen kanssa hienon voittotaistelun käynyt Timo Mäenpää sai omaan ralliinsa parhaan mahdollisen startin.

– Ykköspätkällä hävittiin Mäenpäälle viisi sekuntia, se meni vähän liian varovasti. Siellä oli myös kaksi varoituskohtaa, kun (Teemu) Asunmaa ja (Jarkko) Nikara oli ajanut ulos. Niissä kohdissa piti ottaa aika paljon vauhdista pois. Muut pätkät tuli hyvää perusvauhtia, Pietarinen kertasi kilpailun kulkua.

Huoltotauolla neljän erikoiskokeen jälkeen Pietarisen johtomarginaali Mäenpäähän oli kaksi sekuntia. Maalissa kaksikon välinen ero oli lopulta 11,2 sekuntia. Aiemmin tällä kaudella Rovaniemellä tammikuussa Pietarinen ajoi yhdeksän pohja-aikaa kymmenestä mahdollisesta ja voitti luokan lähes kolmella minuutilla. Myös Mikkelin ja Riihimäen osakilpailuista tuli ylivoimaiset voitot, mutta Nilsiässä voitto vaati Janne Erosen keskeytystä viimeisellä erikoiskokeella ylivoimaisesta johtoasemasta.

Myös Pietarisen kartanlukija Juhana Raitanen varmisti jo nyt SM2-luokan karttureiden Suomen mestaruuden. Eerikin veli, SM3-luokassa kilpaileva Henrik Pietarinen, loukkaantui Riihimäen SM-rallissa tapahtuneessa ulosajossa vajaa kuukausi sitten. Henrik ei Kouvolassa kilpaillut, mutta Eerikilla oli velipoikansa tilanteesta hyviä uutisia kerrottavanaan.

– Henrikille kuuluu hyvin, on toipumassa ja pääse ajamaan jo ehkä lähipäivinä.

SM-sarjassa on edessä nyt kahden kuukauden kilpailutauko. Se mitä Eerik Pietarinen ajaa kesän kuukausina vai ajaako mitään, ei vielä ollut tiedossa.

– Kesän suunnitelmat on vielä vähän auki. Suunnitellaan ja katsotaan missä ajetaan, tuore Suomen mestari päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit