MOTORSPORT

Ekström vei MM-avauksen, Heikkinen pyörähti

Rallicrossin hallitseva maailmanmestari Mattias Ekström voitti MM-kauden avauskisan Barcelonassa. Toomas Heikkinen pyörähti semifinaalissa eikä päässyt finaaliin.

Heikkinen oli alkuerien jälkeen seitsemäs. Semifinaalissa hän kuitenkin pyörähti ja Audin moottori sammui, ja Heikkinen jäi radan varteen.

EKS-tallitoveri Ekström oli pulassa vielä lauantaina, mutta nosti vauhtiaan sunnuntaina ja kairasi itsensä semifinaalista finaaliin. Ekström voitti MM-avauksen, Timo Scheider (Ford) oli toinen ja Andreas Bakkerud (Ford) kolmas ennen Petter Solbergia, Timmy Hansenia ja Johan Kristofferssonia.

– Lauantai oli varmaankin rallicross-urani vaikein päivä. Täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut Timon suorituksesta. Tulla nyt yksityistallin autolla ja johtaa alkuerien jälkeen. Tänä vuonna näemme tasaisimman kauden koskaan. Olen täpinöissäni nähdessäni näin monta autoa näin pienillä eroilla. Tästä tulee fantastinen kausi, Ekström sanoi.

– Tulimme Espanjaan ilman odotuksia ja kun olimme finaalissa, niin se on mahtavaa. Tämä on urani erityisempiä hetkiä. Olin erittäin vaikuttunut autosta, mutta siitä on vielä opittavaa. Testaamme täällä huomenna ja vielä myöhemminkin tällä viikolla. Vietin 16 vuotta DTM-sarjassa, mutta juuri nyt rakastan rallicrossia, Scheider puolestaan totesi.

Kaksikko on tuttu toiselleen nimenomaan DTM-sarjasta, jossa molemmilla on kaksi mestaruutta.

MM-rallicross jatkuu kolmen viikon kuluttua Portugalissa.

Lue myös Grönholm jää Barcelonaan testaamaan

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com