Ekströmin 15 vuoden WRC-tauko päättyy, mestari Skodalla Rovaniemen MM-ralliin

11.2.2021 / 14:18
Mattias Ekström on autourheilun todellinen moniosaaja (Kuva: KYB Team JC).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun todellinen moniosaaja Mattias Ekström tekee Rovaniemellä paluun rallin MM-sarjaan 15 vuoden tauon jälkeen.

Mattias Ekström, 42, tekee paluun rallin MM-sarjaan 15 vuoden tauon jälkeen, kun ruotsalainen autourheilun todellinen moniosaaja osallistuu Rovaniemen MM-ralliin helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Ekström kilpailee Rovaniemellä WRC3-luokassa Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla, jonka huollosta vastaa EKS JC Team. Nuotteja Ekströmille lukee Emil Bergkvist, 26, rallin junioreiden vuoden 2018 maailmanmestari.

– Ralli on ollut intohimoni koko elämäni ajan ja osallistuminen Arctic Rally Finlandiin on yksi niistä monista unelmista, jonka saan nyt toteuttaa. Tälle vuodelle olen sitoutunut Extreme E -sarjaan, joka vaatii hyvin monipuolista tietämystä ja taitoja eri olosuhteissa ajamisesta. Rovaniemen MM-ralli on juuri täydellinen kilpailu pysyäkseni kunnossa, kun pääsen ajamaan lähes 300 kilometriä jäällä ja lumella, Ekström sanoo tiedotteessaan.

Ekström on rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari ja rata-autoilun DTM-sarjan kaksinkertainen mestari. Rallicrossin MM-sarjassa Ekström on nähty mukana 49 osakilpailussa, joista palkintokaappiin on tullut 11 osakilpailuvoittoa ja yhteensä 22 palkintosijoitusta. Viime vuonna Ekström sijoittui kuljettajien MM-pisteissä toiseksi. DTM:ssä Ekström starttasi komean uransa aikana 217 kilpailuun, juhlien 25 osakilpailuvoittoa ja yhteensä 83 palkintosijoitusta.

Rallissa Ekström ajoi vuosina 2019 ja 2020 muutamia pienempiä kilpailuja Ruotsissa ja Norjassa. Sitä ennen viimeisin ralli oli vuoden 2006 Saksan MM-ralli, missä Ekström ajoi Skodan WRC-autolla sijalle 11. Ekström on urallaan osallistunut kahdeksaan MM-ralliin, parhaana yleiskilpailun sijoituksenaan Ruotsin MM-rallin vuoden 2005 kymmenes sija. Vuonna 2004 Ekström juhli Ruotsin MM-rallissa tuotantoautojen luokkavoittoa.

Tammikuussa Ekström osallistui ensimmäistä kertaa urallaan Dakar Ralliin, allaan X-Raid Teamin täysin uusi Yamaha SxS -auto.

– Dakar Rallin aavikolta siirtyminen arktisiin olosuhteisiin ja Suomen Lappiin on isoin kontrasti mitä kukaan voi kuvitella. Varmasti siitä tulee hauskaa, mutta ne jotka minut tuntevat, tietävät, että tykkään voittamisesta ja aion toden teolla haastaa luokan konkarit, vaikka tiedän, että he ovat ajaneet rallia paljon enemmän, Ekström korostaa.

Rovaniemen MM-ralli, Arctic Rally Finland, käynnistyy perjantaina 26. helmikuuta ja maaliin saavutaan sunnuntaina 28. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 


Facebook kommentit