MOTORSPORT

Emil Lindholm Audi-sarjan viides: “Tarvitsen lisää kokemusta”

Kilpa-autoilija Emil Lindholm, 19, on sijoittunut kansainvälisen Audi Sport TT Cup -ratasarjan loppupisteissä viime vuoden tavoin viidenneksi. Lindholm ylsi Saksan Hockenheimissa ajetun finaaliviikonlopun kahdessa osakilpailussa sijoille neljä ja seitsemän. Sarjan mestariksi ajoi Joonas Lappalainen.

Sumun takia sunnuntai-iltaan siirretyssä finaalilähdössä sijalle seitsemän ajanut Lindholm oli jokseenkin tyytyväinen viikonlopun tuloksiin ja sen antiin.

– Parempiakin viikonloppuja on ollut. Aika-ajon kolmas sija ja kolmen parhaan joukossa ajaminen olivat hyviä suorituksia. Jostain syystä vauhtini kuitenkin hiipui loppua kohden. Toki kisan aikana annoin ja sain myös osumia, ja pyöränkulmat eivät olleet säädöissä ja auto puski, mutta kuitenkin.

– Hockenheimin rata ei ole jostain syystä sopinut minulle, mutta nyt sain ajettua parhaat tulokseni tällä radalla ja se on positiivista, Lindholm muistutti kauden viimeisen startin jälkeen.

Lindholmin toinen kausi Audi Sport TT Cup -ratasarjassa toi toistamiseen loppupisteiden viidennen sijan.

– Kauteen lähdettiin ajamaan kolmen parhaan joukkoon. Kaksi minusta riippumattomista syistä tapahtunutta keskeytystä veivät mahdollisuudet. Kolmen joukkoon ajaminen ei kestä yhtään nollasaraketta.

– Vaikka osa radoista ja auto olivat jo viime vuodelta tuttuja niin opittavaa on yhä. Sarjan kärki oli tänä vuonna mielestäni myös leveämpi kuin viime vuonna. Kaksi kakkossijaa ja kisoissa kärkikolmikossa ajaminen olivat kauden parasta antia. Eniten opittavaa on siinä, että saan kisoissa ajooni lisää tasaisuutta ja pidettyä huippuvauhdin yllä maaliin asti.

Lindholm sanoo, että kauden plusmerkkisiin asioihin kuuluu myös kilpailutilanteiden kohentunut lukeminen eli niin sanotun pelisilmän kehittyminen radalla.

– Lähdöt onnistuivat kauttaaltaan hyvin ja pystyin hakemaan ajolinjoja, joiden avulla vältin sumat ja kolarit. Tarvitsen vielä lisää kokemusta, sillä tasaisuus suorituksiin tulee vain kokemuksen kautta.

– Kun tulosta kolmen parhaan joukkoon tavoittelin niin on mahdotonta olla kauteen täysin tyytyväinen. Hieno juttu, että sarjan mestaruus tuli kuitenkin Suomeen. Onnittelut Joonas Lappalaiselle!, Lindholm iloitsi.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote

Lue myös Joonas Lappalaiselle mestaruudesta jättipotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com