MOTORSPORT

Emil Lindholm tekee EM-debyyttinsä Italiassa – “Viiden kuukauden tauko ohi”

Hienon talvikauden ajanut GRX Teamin Emil Lindholm avaa kesäkautensa kilpailujen osalta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavalla Italian EM-rallilla.

Emil Lindholmin, 23, ja kartanlukija Mikael Korhosen piti osallistua keväällä Portugalin ja Latvian EM-ralleihin MRF Tyres -rengasvalmistajan tukemana, mutta koronaviruspandemian takia koko EM-sarjan kilpailukalenteri on mennyt kuluvan vuoden osalta jo monta kertaa uusiksi. EM-sarjan kauden avausosakilpailuksi on nyt varmistunut Italia heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ja siellä mukana ovat myös Lindholm ja Korhonen.

– Hienoa, että pääsen lähes viiden kuukauden tauon jälkeen takaisin ralliauton rattiin! Onhan se vähän erikoista aloittaa kesäkausi asfalttirallilla, mutta aika erikoinen tämä vuosi on kaiken kaikkiaan tähänkin asti ollut, Lindholm sanoo GRX Teamin tiedotteessa.

Lindholm toimii MRF:n testikuljettajana. Intialainen rengasvalmistaja tekee tuloaan eurooppalaisille rengasmarkkinoille ja ensimmäinen näyte tästä saatiin Joensuun SM-rallissa helmikuussa, missä rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen osallistui kilpailuun MRF:n väreissä ajaen rengastestiä MRF:n ensimmäisellä talvirenkaalla. Lindholm osallistuu Italian EM-ralliin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 Evo -autolla, kun taas Breen kilpailee Hyundai i20 R5 -autolla.

– Olen päässyt rengasta kerran jo ajamaan, se oli lähtökohtiin nähden yllättävän hyvä. On huippujuttu, että samalla renkaalla ajaa todella hyvä ammattilaiskuljettaja ja mittari, johon verrata omaa vauhtiani, Lindholm nostaa esiin urallaan 62 MM-ralliin osallistuneen Breenin.

EM-ralleja Breenin CV:stä löytyy 27, joista yleiskilpailun voittoja viisi ja palkintosijoituksia 14 kappaletta. Lindholmille edessään sen sijaan on uran ensimmäinen EM-ralli, tosin espoolainen on kilpaillut Italian maaperällä urallaan aiemmin kuusi kertaa, joista viisi kilpailuista ovat olleet asfalttiralleja.

– Paikalliset kuljettajat menevät huikean kovaa. Olen kuitenkin hiljattain ajanut Italiassa pari asfalttirallia. Esimerkiksi pari vuotta sitten ajoin Italian kansalliseen mestaruussarjaan kuuluvan Rally Casentinon, jota käytetään Rooman EM-sarjan testikilpailuna. Minulla on siis jonkinlainen käsitys ajo-olosuhteista ja tulevien teiden profiilista, Lindholm kuvailee.

Talvikaudella tänä vuonna Lindholm voitti Mikkelin ja Joensuun SM-rallit, oli Rovaniemen SM-rallissa kolmas, ja Ruotsin MM-rallista tuli R5-autojen toinen sija. Sitten tuli koronavirus ja kalenterin sivuilta kilpailut sai vetää punakynällä yli. Pelkkää lepoa ei Lindholmin arki kuitenkaan kilpailutauon aikana ole ollut, siitä pitivät huolen kauppakorkeakoulun opinnot, sekä Skoda Motorsportin edustustehtävät eUrheilun kolmessa rallin MM-osakilpailussa.

– Kandin paperit ovat jo hyväksytysti kirjoitettu ja opintopisteet täynnä, mutta muutama kurssi pitää vielä käydä. Virtuaalinen ralliautoilu oli mukava haaste, vaikka se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ajoin noin neljää tuhatta rallifania vastaan ja olin ek-ajoissa parhaimmillaan 20:n nurkilla. Hyvin erilaista ajamista, mutta mielenkiintoinen kokemus. Tarvitsisin paljon lisää treeniä, jotta voisin pärjätä alan harrastajia vastaan paremmin, Lindholm myöntää.

Italian EM-ralli, Rally di Roma Capitale, ajetaan 24.-26. heinäkuuta. 18 erikoiskoetta asfaltilla tarjoavat yhteensä 206 kilometrin mittaisen haasteen. Lindholm harmittelee Suomen MM-rallin peruuntumista, mutta on mielissään siitä, että edessä on näillä näkymin varsin kiireinen syksy kilpailujen osalta. SM-sarjan lisäksi edessä kun on vielä EM-ralleja ja mahdollisesti MM-ralleja, onhan osa syyskauden EM-ralleista ehdolla tällä hetkellä MM-ralleiksi.

– Jos MRF:n testiohjelmaan kuuluva EM-ralli muuttuu MM-ralliksi, ajan kyseiset rallit MRF:n kanssa sovitun ohjelman mukaisesti. Mikäli koronapandemia tästä ennusteiden mukaan hellittää, niin ei syksyllä montaa viikonloppua vapaaksi jää. Ei se mitään, tässä on lepäilty jo sen verran, että intoa ajamiseen kyllä riittää, Lindholm vakuuttaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com