Emil Lindholm teki sen mitä pyydettiin – “Ohjeiden mukaisesti ilman virheitä maaliin”

28.7.2020 / 09:01
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmille uran ensimmäisessä EM-rallissa tärkeintä ei ollut taistella kynsin ja hampain mahdollisimman hyvästä loppusijoituksesta, vaan tuoda intialaiselle rengasvalmistajalle MRF:lle tärkeitä testikilometrejä mahdollisimman paljon. Ja sen Lindholm myös onnistuneesti teki.

GRX-tiimin Emil Lindholm, 24, starttasi uransa ensimmäiseen EM-ralliin Italiassa viime viikonloppuna Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla ja MRF Tyres -rengasvalmistajan renkailla. Lindholm toimii tänä vuonna intialaisen rengasvalmistajan testikuljettajana ja kilpailujen osalta tuo työ käynnistyi nyt Italiassa.

Ja kun testityöstä on kyse, niin selvää oli, että MRF:n toive Lindholmille ja kartanlukija Mikael Korhoselle oli tuoda auto ehjänä maaliin ja kerätä kaikki kilometrit kilpailuolosuhteista mitä Italian EM-rallissa tarjolla kahden päivän aikana oli. Ja sen suomalaiskaksikko myös teki, kilpailusuoritus haastavassa kilpailussa oli virheetön ja siitä bonuksena tuli vielä yhdeksänneksi korkeimmat EM-pisteet, sekä yleiskilpailun kymmenes sija.

– On aina kiva ajaa rallin maaliin ilman ainoatakaan virhettä. Olihan tämä sellaista tunnustelua ja se oli tämän rallin tarkoituskin. Ajoimme ohjeiden mukaisesti ilman virheitä maaliin. Tässä vaiheessa emme lähde ajamaan sijoituksista. Niiden aika on myöhemmin, Lindholm muistutti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Lindholmin tiimikaverina, Hyundai i20 R5 -autolla, ajoi MM-sarjasta tuttu Craig Breen, jolta löytyy kokemusta EM-sarjastakin lähes 30 kilpailun verran ja myös IRC:ssä irlantilainen nähtiin mukana edellisen vuosikymmenen alkupuolella. Breen oli Italiassa yleiskilpailussa lopulta neljäs, joten maaliinpääsyjen osalta MRF Tyres sai testikilpailustaan 100-prosenttisen tuloksen.

– Kilpailutilanteesta saatu tieto on rengasvalmistajalle tärkeä asia. He pystyvät vertaamaan tuotettaan suoraan kilpailijoihin samoissa ajo-olosuhteissa. Me vertasimme omaa ajoamme ainoastaan Breeniin. Ajoimme tänäänkin aamun ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta hyvin samankaltaista vauhtia. Se oli meille hyvä asia, Lindholm kommentoi.

Lindholmin kommenteille saadaan vahvistus tuloksista. Kun kokonaisaikaan huomioidaan vain sunnuntain erikoiskokeiden ajat, oli Breen toisena ajopäivänä 16,7 sekuntia Lindholmia nopeampi, kun lauantaina kaksikon välinen ero oli 40,3 sekuntia Breenin eduksi. Ja jos mukaan ei huomioida Lindholmin mainitsemaa sunnuntai-aamun ensimmäistä erikoiskoetta, oli ero kahdeksalla viimeisellä erikoiskokeella Breeniin verrattuna 8,3 sekuntia.

Rallin EM-sarja jatkuu 14.-16. elokuuta Latviassa ajettavalla Rally Liepajalla ja se on myös Lindholmin, sekä Korhosen ohjelmassa seuraava kilpailu. Siinä missä Italiassa ajettiin asfaltilla, niin Latviassa kilpailijat saavat alleen soraa.

– Tiedossa on suomalaiskuljettajalle tutumpi ajoalusta, nopeita sorateitä pitäisi olla ohjelmassa. Ajamme kilpailuviikolla Latviassa yhden päivän rengastestiä, josta saamme hyvän ajotuntuman tulevaan, Lindholm päätti.

 

FIA ERC – Rally di Roma Capitale – Emil Lindholm

🎥 FIA ERC 🇮🇹 Rally di Roma Capitale 2020
Emil Lindholm – Mikael Korhonen

TGS Worldwide MRF Racing GRX Management Team #SkodaFabiaR5Evo

Julkaissut Emil Lindholm Official Maanantaina 27. heinäkuuta 2020

 

Lue myös! 255 päivän ajotauolta rattiin ja komeaan voittoon – “Emme tehneet yhtään virhettä” (27.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit