MOTORSPORT

Emil Persson tähtää Botniaringilla MM-titteleiden hattutemppuun – “Tulee mahtava viikonloppu”

Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella ja Suomessa, Botniaringin moottoriradalla syyskuussa. Ruotsin Emil Persson lähtee hakemaan Suomesta kolmatta peräkkäistä Legends-luokan MM-titteliään.

Emil Persson, 27, on voittanut Legends-autojen maailmanmestaruuden vuosina 2015 ja 2016. Samaisissa kilpailuissa Persson ajoi myös itsensä paalulle, ajoi kilpailun nopeimman kierrosajan, sekä kellotti uudet rataennätykset. Mistään “Hannu Hanhesta” ei siis voida Perssonin kohdalla enää tässä vaiheessa puhua.

Persson on hallinnut viime vuodet Legends-luokkaa niin kotimaassaan, kuin MM-kilpailuissa USA:ssakin. Mies lähtee itsevarmoin ottein tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä Legends-maailmanmestaruuttaan myös Suomesta Botniaringin radalta 16.-17. syyskuuta.

– Tavoitteeni on voittaa tottakai. Tulee varmasti mahtava kilpailuviikonloppu, paljon tiukkoja kisoja ja ohituksia, intoilee Persson.

Persson on yksi syyskuussa Suomessa ajettavien MM-kilpailujen voittajasuosikeista, varsinkin kun hän onnistui jo peittoamaan suomalaiset kilpaveljensä Suomen sarjan avauskilpailussa Botniaringin radalla toukokuussa. Storforsissa syntynyt ja Karlskogassa asuva Persson on aloittanut kartingin 10-vuotiaana, ajanut kaksi vuotta Ferraria ja Porschea Ruotsin GT-sarjassa ja viimeiset kolme vuotta dominoinut Legends-sarjaa.

– Karting-taustalla on melko helppoa ajaa myös Legends-autoa. Se on nopea ja kilpailut ovat todella tiukkoja, mutta reiluja. Legends-mestaruuteen tarvitaan kuitenkin kokemusta ja harjoittelua, sekä hyvä taustatiimi, valaisee Persson.

Perssonille löytyy kuitenkin potentiaalisia haastajia syyskuussa Botniaringillä, eikä ruotsalaisen kolmas mestaruus ole kiveen hakattu. Persson mainitsee ennakkoon MM-kilpailujen pahimmiksi kilpakumppaneikseen Suomen Henri Tuomaalan ja Mathias Hertenin. Maailmanmestarilla on myös vinkki kaikille jotka itse unelmoivat kilpa-autoilusta.

– Kaikkien kannattaa aloittaa kilpa-autoilu, koska se on parasta mitä voi tehdä.

Teksti: World Finals 2017 -kilpailun tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com