Emil Westman kiinni Porsche-mestaruudessa

17.7.2016 / 19:45
Emil Westman johtaa sarjaa tukevasti, mutta ei vielä riittävästi mestaruuden varmistamiseksi. (kuva: Santeri Lehtonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Relaa Racingin kotiradalla Jurvan Botniaringillä lauantaina 16. heinäkuuta. Tiimin kuljettajakolmikko Emil Westman, Raimo Niemi ja Roope Rinne-Laturi kirjoittivat kaikki tapahtumarikkaat kilpailutarinat omilla juonenkäänteillään.

Porsche GT3 Cupin Junior Program -ohjelmassa ajava Emil Westman jatkoi loistavia otteitaan jälleen kerran ja oli ensimmäisessä lähdössä yleiskilpailun kolmas ja toisessa lähdössä toinen. Lisäksi Westman keräsi aimo potin pisteitä oman luokkansa sisäisessä kamppailussa.

Kun kautta on jäljellä enää yksi kilpailu Alastarolla, johtaa Westman koko sarjaa 33,5 pisteen erolla Viron Raimo Kulliin.

– Ensimmäinen kisa oli ihan hyvä. Vähän siinä kuumeni takarenkaat ja en pystynyt sitten kärkikaksikkoa enää haastamaan, mutta kolmas sija oli hyvä suoritus ja menee asetettujen tavoiteraamien sisään. Toiseen lähtöön sain hyvän startin ja pystyin muutaman kierroksen hiillostamisen jälkeen pääsemään Westergårdista ohi ja nousemaan kilpailussa toiseksi. Yritin vielä päästä Kullistakin ohi, mutta siinä en onnistunut. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kisapäivään ja tästä on hyvä lähteä Alastarolle, Westman kertoi Botniaringin varikolla.

Raimo Niemellä oli koko päivän ajan pientä hakemista Porschensa säätöjen kanssa.

– Nyt on hyväkeli ja tämä on hauskaa! Auto ei ole täysin säädöissä, mutta tulokset ovat ihan hyviä. Auton etupäässä on tällä hetkellä joku juttu ja auto meinaa vähän liitää sinne tänne. Pistetaisteluissa ollaan tiiminä todella hyvässä vauhdissa. Näyttäisi siltä, että Emil ajaa kohti mestaruutta ja myös tiimien välisessä kamppailussa mestaruus olisi tulossa Relaa Racingille, Niemi totesi tyytyväisenä.
Roope Rinne-Laturi teki viikonloppuna Porsche-debyyttinsä Relaa Racingin riveissä. Haasteita nuorella miehellä riitti, mutta arvokasta kokemusta tuli silti kerättyä paljon.

– Ensimmäisessä kisassa oli vähän ahdasta radalla ja sain joltain kunnon pusun autoon. Se lähtö jäi sitten siihen ja aika tyngäksi. Toisessa lähdössä sain aika rauhassa ajella, mutta täytyy olla tyytyväinen siinä suhteessa, että tämä oli ensimmäinen kilpailuni Porschella. Alastarolla olen tämän sarjan viimeisessä kisassa myös mukana, joten katsotaan sitten siellä näitä Porsche-kuvioita lisää, Rinne-Laturi totesi.

Porsche GT3 Cup Challenge -sarja jatkuu elokuun 27. päivä Alastarolla, missä järjestetään samalla myös huippusuosittu Porsche Club Festival -tapahtuma.

Lähde: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit