MOTORSPORT

Emil Westman voitti Porsche-mestaruuden

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan kausi 2016 tuli päätökseensä Alastaron moottoriradalla lauantaina.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä kärjessä nähtiin ankaraa taistelua Raimo Kullin ja Johan Westergårdin välillä. Parivaljakko vaihtoi johtopaikkaa parikin kertaa kilpailun aikana, mutta lopulta Westergård vei pidemmän korren ja otti kauden ensimmäisen voittonsa.

Toiseksi tullut Kulli jäi kärjestä vain reilut 0,3 sekuntia. Kolmanneksi ajoi tyynen rauhallisen kilpailusuorituksen tehnyt Emil Westman, joka jäi Westergårdista 6,4 sekuntia.

Toiseen kilpailulähtöön Westergård lähti paalupaikalta ja piti sitä muutaman kierroksen ajan, mutta niin vain Raimo Kulli tuli vaasalaisesta ohitse. Kullin rengas puhkesi kuitenkin kesken kilpailun ja virolainen joutui tekemään ylimääräisen varikkopysähdyksen, joka tiputti yhdeksänneksi.

Näin ollen Westergård ampaisi uudelleen johtoon ja voitti lopulta toisenkin lähdön. Toiseksi tällä kertaa tuli Westman ja kolmanneksi Tom Nylund.

Westergård oli syystäkin riemuissaan Alastaron jättipotista.

– Aivan mahtavaa! Oli upeaa ajaa tosissaan kilpaa Raimo Kullin kanssa molemmissa lähdöissä. Kausi on ollut haasteellinen, joten nämä voitot tekivät kyllä terää ja on hienoa päättää kausi näin. Loistava viikonloppu kaiken kaikkiaan, Westergård iloitsi.

Yksi nimi oli Alastarolla kuitenkin ylitse muiden. Emil Westman kruunattiin kauden päätteeksi Porsche GT3 Cupin mestariksi ja 19-vuotias kokkolalainen on samalla sarjan historian nuorin mestari.

Lisäarvoa mestaruudelle tuo myös se, että Westman on ensimmäinen sarjan maineikkaan Junior Program -ohjelman kuljettaja, joka on pystynyt voittamaan koko sarjan mestaruuden.

– Mestaruus oli tämän kauden tavoite ja se saavutettiin. Todella iso kiitos tiimille, he ovat tehneet loistavaa työtä koko kauden ja auto toimi aina moitteetta. Täällä Alastarolla tehtiin varmat suoritukset. Viimeisessä lähdössä en nähnyt lähtövaloja ollenkaan, joten tipuin siinä pari sijaa, mutta sain napattua sitten oman paikkani takaisin. Loistavaa päättää kausi näin, Westman hehkutti.

Hopealle sarjassa ajoi Raimo Kulli. Pronssi meni jakoon Johan Westergårdin ja Raimo Niemen kesken.

Lähde: Porsche GT3 Cupin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com