MOTORSPORT

Emma Kimiläinen debytoi rallicrossissa Kouvolassa lauantaina

Rallicrossin SM-sarjan yhteydessä tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajettava RX Academy saa kauden viimeiseen osakilpailuun lauantaina Kouvolassa mukaan mielenkiintoisen kuljettajan, kun rata-autoilussa jo pitkän uran tehnyt Emma Kimiläinen kilpailee ensimmäistä kertaa rallicrossissa.

Emma Kimiläinen, 28, on kilpaillut tällä kaudella rata-autoilun V8 Thunder -luokassa SM-sarjaa, sekä Pohjois-Euroopan NEZ-sarjaa. Kartingista autourheiluharrastuksen jo kolmevuotiaana aloittanut Kimiläinen on aiemmin kilpaillut rata-autoilussa mm. STCC:ssä, Formula Ford Zetecissä, saksalaisessa ADAC Formula Mastersissa, sekä englantilaisessa Audi Palmer -sarjassa.

– On hienoa, että Emma osallistuu RX Academyn kauden viimeiseen osakilpailuun tulevana viikonloppuna. Hänellä on paljon kilpailukokemusta asfaltilta, mutta nyt hän saa mahdollisuuden kokeilla ensimmäistä kertaa ajamista molemmilla alustoilla, RX Academyn päällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

Kimiläinen ajoi ensimmäiset testinsä RX Academyn kalustolla, Renault Clio Cup RX -autolla, keskiviikkona Hyvinkäällä. Debyytti rallicrossin puolella kilpailun puitteissa on siis edessä tulevana lauantaina, kun rallicrossin SM-sarjan kauden viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa Tykkimäen radalla. Samalla päättyy myös RX Academyn historian ensimmäinen kilpailukausi.

– Kuten olemme RX Academyssa ja myös rallicrossissa ihan maailman huipputasollakin nähneet, niin kuljettajat voivat sopeutua rallicrossiin nopeastikin, vaikka tulisivat mukaan mistä moottoriurheilun lajista tahansa. Emmalla on runsaasti kokemusta erilaisilla rata-autoilla ajamisesta, joten on mielenkiintoista nähdä miten hänelle “osuu käteen” sarjamme kalusto, Renault Clio, Pinomäki pohtii.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com