MOTORSPORT

Emma Kimiläiseltä komea nousu voittoon – “Nintendo-sukupolvi strikes back”

Vain naisille tarkoitettu pikkuformuloiden W Series -sarja peruttiin kauden 2020 osalta koronaviruksen takia. Sen tilalle sarjan taustavoimat loivat e-urheilun W Series Esports League -sarjan, jossa kuljettajat kilpailevat simulaattoreilla kymmenellä eri radalla yhteensä 30 kilpailulähtöä.

Sarja käynnistyi viime viikolla Italian Monzasta ja eilen ajettu toinen osakilpailu tarjosi kuljettajille Circuit of the Americas -radan (COTA) haasteet Austinissa, Yhdysvalloissa. Monzan tavoin myös Austinissa ajettiin kolme kilpailulähtöä ja aivan kuten Monzassa, niin myös tällä kertaa Beitske Visser ylsi kahteen voittoon ja Emma Kimiläinen yhteen.

– Mitä hittoa, mä voitin taas. Nintendo-sukupolvi strikes back! Aika hyvin kahden viikon kokemuksella tästä sim racingista, sarjan vanhin kuljettaja Kimiläinen kommentoi kilpailun jälkeen Instagram-tilillään.

Visser voitti Monzassa ensimmäisen ja kolmannen kilpailulähdön ja sama tahti oli myös Austinissa. Kimiläinen kuittasi Monzan tavoin nimiinsä toisen kilpailulähdön voiton, mutta siinä missä suomalaiskuljettaja ajoi Monzassa paalupaikalta voittoon, niin nyt Kimiläinen starttasi matkaan 13. lähtöruudusta.

Heti startin jälkeen Kimiläinen nousi kolme pykälää ylöspäin. Vain pieni hetki startin jälkeen kärkikymmenikössä rytisi. Kolarisuman onnistuneesti kiertänyt Kimiläinen huomasi yhtäkkiä johtavansa kilpailua, hetkeä myöhemmin sijoitus putosi kolmanneksi, mutta lähes välittömästi Kimiläinen kuittasi kärkipaikan takaisin itselleen ja säilytti asemansa aina ruutulipulle asti, ajaen kauden toiseen voittoonsa.

Suurimmillaan Kimiläisen johtomarginaali oli lähes kymmenen sekuntia, mutta Irina Siderkova nousi viimeisillä kierroksilla puolentoista sekunnin päähän.

– Olen henkisesti aivan loppu! Toi on niin raskasta kognitiivisella tasolla. Jännittää ihan törkeänä, pulssi oli taas jossain aivan törkeän korkealla. Tärisin! Jännittää, kun ei tiedä yhtään mitä on tekemässä. Ei ole sellaista varmuutta tohon hommaan. Jokainen jarrutus on mysteeri ja pelkää koko ajan tekevänsä virheitä, kun ei ole kahta samanlaista kierrosta, Kimiläinen kuvaili.

Ensimmäinen ja toinen kilpailulähtö ovat pituudeltaan 15 minuuttia, kun taas kolmannessa kilpailulähdössä ajetaan 20 minuuttia. Ennen ensimmäistä ja kolmatta kilpailulähtöä ajetaan kymmenen minuutin mittainen aika-ajo, joka määrittää lähtöjärjestyksen. Toiseen kilpailulähtöön sen sijaan startataan ensimmäisen kilpailulähdön lopputulosten käänteisessä järjestyksessä.

Visser ajoi ensimmäisessä ja kolmannessa kilpailulähdössä paalupaikalta voittoon, kun taas toisessa kilpailulähdössä hän nousi viimeisestä lähtöruudusta kuudenneksi. Kimiläinen ajoi ensimmäisessä kilpailulähdössä 14. lähtöruudusta hienosti pisteille ja seitsemänneksi, mutta kolmannessa kilpailulähdössä pyörähdys avauskierroksella pudotti sijoituksen toiseksi viimeiseksi, tulosluettelon riville 19. Kimiläinen starttasi 14. lähtöruudusta.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Visserin lisäksi kärkikolmikkoon ajoivat Marta Garcia, sekä Nerea Marti. Toisessa kilpailulähdössä Kimiläisen jälkeen toiseksi ajoi siis Siderkova ja kolmas oli Alice Powell. Kolmannessa kilpailulähdössä Visserin jälkeen toiseksi sijoittui Caitlin Wood ja kolmas oli Sidorkova. Kokonaispisteissä Visserin johto Siderkovaan nähden on 14 pistettä ja tämä kaksikko on jo ottanut selkeän eron muihin. Kimiläinen on kuudentena, mutta vain kuuden pisteen päässä kolmannesta sijasta.

W Series Esports League -sarjan kolmas osakilpailu ja seuraavat kolme kilpailulähtöä ajetaan ensi viikon torstaina Brands Hatchin radalla Englannissa. Kaikki sarjan kilpailut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä W Seriesin Twitch-, YouTube- ja Facebook-kanavalla. Lähetykset käynnistyvät aina torstaisin kello 21.00 Suomen aikaa.

Pistetilanne 6/30 kilpailulähdön jälkeen

1) Beitske Visser (NED) 100
2) Irina Sidorkova (RUS) 86
3) Alice Powell (GBR) 58
4) Nerea Marti (ESP) 57
5) Caitlin Wood (GBR) 56
6) Emma Kimiläinen 52
7) Marta Garcia (SPA) 52
8) Tasmin Pepper (RSA) 48
9) Gosia Rdest (POL) 44
10) Jessica Hawkins (GBR) 38

W Series Esports League kilpailukalenteri 2020

11.06. Monza, Italia
18.06. Austin, Yhdysvallat
25.06. Brands Hatch, Englanti
02.07. Interlagos, Brasilia
09.07. Spa-Francorchamps, Belgia
16.07. Watkins Glen, Yhdysvallat
23.07. Suzuka, Japani
30.07. Bathurst, Australia
06.08. Nurburgring, Saksa
13.08. Silverstone, Englanti

 

 

Lue myös! Emma Kimiläinen pääsi heti voiton makuun uudessa sarjassa – “Hermoja raastavaa” (12.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: W Series

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com