MOTORSPORT

Entiset Ford Motorcraft FST-rallisarjan mestarit mukana Mikkelissä

Toinen osakilpailu Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy-sarjan osalta koittaa tulevana viikonvaihteena Mikkelissä, kun SM-Vaakuna-Ralli ajetaan kaksipäiväisenä kisana. Perjantain nuotitusjakson jälkeen illan pimeydessä on ohjelmassa kaksi erikoiskoetta. Lauantaipäivänä kilpailijapareilla on edessä kuusi vaativaa erikoiskoetta.

Tammikuun lopun sarja-avauksessa oli mukana yhdeksän kilpailijaa etuvetoisilla Ford Fiesta-ralliautoilla. Nyt määrä on ilahduttavasti kasvamassa, kun Mikkeliin ilmoittautui 12 sarjapisteistä kisaavaa kuljettajaa. Heidän lisäksi mukana on myös kaksi ulkolaista Fiesta R2-kuskia. 19-vuotiaat tulokaskuskit Miika Hokkanen ja Niko Mäkinen saavuttivat kaksi kärkisijaa ensimmäisestä osakilpailusta. Niinpä heidät on nimetty ajamaan henkilökohtaisten sarjapisteiden lisäksi myös tiimienväliseen SM-sarjaan Ford Motorcraftin ilmoittamana.

Talvikauden kaikissa kolmessa osakilpailussa Ford Motorcraftin optioautoa kuljettaa 20-vuotias Jonna Olkoniemi, joka kilpailee vielä junioriluokassa. Hänen osaltaan FST-sarjapisteet kertyvät sen mukaan, kuinka korkealle Olkoniemi sijoittuu rallin kokonaisaikoja verrattaessa yleisessä luokassa ajaviin Ford-kuljettajiin nähden. Valtaosa Ford Fiesta-kuskeista ajaa ensimmäistä kauttaan sarjassa. Nyt nämä tuoreet kasvot saavat kaksi aivan mainiota vauhtimittaria, kun Mikkelin osakilpailuun osallistuu kaksi entistä FST-sarjan mestaria, Samuli Vuorisalo ja Jukka Korhonen.

Viisi vuotta sitten Suomessa FST-sarjavoiton ajanut Korhonen on sen jälkeen saavuttanut urallaan myös arvostetun Britannian rallimestaruuden, joten kyseessä on huipputason kuljettaja. Kolmen vuoden takainen mestari Vuorisalo, 22, on puolestaan voittanut sen jälkeen Suomen mestaruuden SM3-luokassa vuonna 2014. Viime vuonna nuorukainen sijoittui hopealle kovassa kansainvälisessä Adac Opel Rallye Cupissa. Ford Motorcraft FST-sarjan voittajalle on luvassa mielenkiintoinen palkinto. Voittaja pääsee Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin vieraaksi Espanjan MM-ralliin lokakuussa 2016.

Lähde: Ford Motorcraft FST:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com