MOTORSPORT

Eri luokkien hattutemppu ja uran ensimmäinen SM-voitto – “Kerrankin tosi hyvä päivä”

Kouvolan SM-rallissa ylivoimaisin luokkavoittaja löytyi SM4-luokasta, missä Mikko Heikkilä jyräsi uransa ensimmäiseen SM-voittoonsa voittomarginaalin ollessa yli minuutin. Aiemmin tällä kaudella Heikkilä on nähty kilpailemassa SM1-, sekä SM2-luokassa.

Mikkelin SM-rallissa helmikuussa Mikko Heikkilä kilpaili SM2-luokassa Subarulla ja SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Joensuussa maaliskuussa SM1-luokassa Skoda Fabia R5:llä. Kahdella edellisellä kaudella SM4-luokassa viidenneksi ja seitsemänneksi sijoittunut Heikkilä teki Kouvolassa siis paluun tähän hänelle tuttuun luokkaan, kun alla oli jälleen pienen tauon jälkeen Honda Civic Type-R.

– Olen monta kertaa sanonut, että se on isompi steppi hypätä Skodasta Hondaan, kuin Hondasta Skodaan. Mutta kyllä se sieltä tulee, kunhan tottuu siihen, että se tekee kaikkea muuta kuin mitä sen pitäisi tehdä. Sinkoilee sinne tänne. Kun ei välitä siitä, niin hyvin se menee, Heikkilä hymyili UrheiluUutiset.comin haastattelussa Kouvolan SM-rallin jälkeen.

Kouvolassa Heikkilät, Mikko, sekä kartanlukija ja sisko Heidi, tekivät täydellistä työtä ollen kaikilla kahdeksalla erikoiskokeella SM4-luokan nopein kilpailijapari. Ennen Kouvolaa pisteissä neljäntenä ollut Tomi Vilenius hävisi minuutin ja kahdeksan sekuntia, pistejohtaja Erno Kinnnen minuutin ja 45 sekntia ja pistekakkonen Jussi Teppo jo lähes kolme minuuttia.

– Kerrankin tosi hyvä päivä. Ja sitten kun omassa luokassa kertyi kaulaa takana tuleviin, niin vertailin meidän aikoja kolmosluokkaan ja sielläkin pystyttiin olemaan nopein. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Heikkilä hehkutti.

Mikkelissä Heikkilä ajoi Subarulla SM2-luokassa neljänneksi ja Joensuusta tuli SM1-luokan seitsemäs sija. Ensikokemus R5-luokan huippukalustolla Joensuussa jätti nälkää ja selvää on, että halu kilpailla sillä uudestaan on kova. Mutta sen suhteen mitään varmaa ei Heikkilä osannut tässä vaiheessa vielä sanoa.

– Jättihän se nälkää. Mutta jos pitäisi veikata, niin ei pystytä R5:llä ajamaan ainakaan tänä vuonna, enkä uskalla sanoa mitään myöskään tulevaisuudesta. Se on niin kallista touhua, Heikkilä muistutti.

Kouvolan SM-rallissa komean luokkavoiton lisäksi syntyi siis myös SM-luokkien ja autojen hattutemppu kuluvan kauden osalta. Moni miettiikin tässä kohtaa sitä, että millä Heikkilä kilpailee seuraavassa SM-rallissa Seinäjoella kesäkuussa?

– Katsotaan, vaihtoehtoja tietysti on. Honda on se helpoin vaihtoehto, mutta jos vaan saisin budjettia vähän, niin sitten nelivetoisella. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta yritetään nelivetoisella, Heikkilä vihjaili Mikkelissä nähdyn Subarun suuntaan.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella lauantaina 16. kesäkuuta.

Kouvolan SM-rallin SM4-luokan lopputulokset

1) Mikko Heikkilä (Honda) 53.35,0
2) Tomi Vilenius (Honda) + 1.08,7
3) Erno Kinnunen (Honda) + 1.45,8
4) Jussi Teppo (Honda) + 2.43,2
5) Jonna Olkoniemi (Citroen) + 3.15,4
6) Vesa Lehmussaari (Citroen) + 3.39,2

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com