MOTORSPORT

Erno Kinnunen SM-sarjan kärjessä talvikauden jälkeen: “Soraralleihin nostettava vauhtia”

Kiteeläinen Honda-kuljettaja Erno Kinnunen on yksi talven rallikauden yllättäjistä, sillä hän majailee kolmen osakilpailun jälkeen SM4-luokan sarjataulukon johdossa.

Ralli SM-sarjan avauskisaan Rovaniemen Tunturiralliin Kinnunen lähti tavoittelemaan ehjää suoritusta ja maaliin pääsyä, eikä ollut asettanut tulostavoitteita.

Pienet ongelmat varjostivat menoa alkupätkillä, mutta sijoitus oli ensimmäisen kisapäivän jälkeen neljäs. Sitten toisen päivän alussa Kinnusen autokunta yllättyi itsekin noustuaan luokan kärkipaikalle.

Maalipaikalla Kinnunen ja kartanlukija Jussi Kotilainen pääsivät suihkuttamaan kuohujuomaa luokkavoiton kunniaksi. Kyseessä oli kaksikon uran paras sijoitus rallin kotimaisesta arvosarjasta.

– Voiton saavuttamista helpotti kanssakilpailijoiden epäonni, mutta kilpailun puolivälissä ajettiin hyvin ja sitten lopussa varmisteltiin. Itsekin olen saanut Tunturissa viime vuosina oman osani epäonnesta, sillä tämä oli vasta eka kerta kun pääsin täällä maaliin, Kinnunen huokaili.

Hyvien ennakkotestien myötä Erno Kinnunen aikoi kiristää vauhtiaan luokan kärkisijoituksia hamuten, kun toinen osakilpailu koitti Mikkelissä.

Vaativat ja nopeat tiet eivät osuneet ajollisesti kuljettajalle eikä nuottikaan ollut paras mahdollinen. Ralli alkoi luokan viidennellä sijalla, vaikka Kinnunen ei ollut tyytyväinen uneliaaseen suoritukseensa.

Kisan edetessä ongelmaksi koitui Honda Civiciä ennenkin vaivannut tehon puute. Sijoitus oli kuitenkin noussut neljänneksi, kunnes tuurit loppuivat EK6:lla:

– Etupyörästä katkesi pinnapultit, rengas irtosi ja leikki päättyi siihen. Onneksi se sattui hitaalla osuudella, että sain ohjastettua auton turvallisesti tien sivuun. Tukkoisesti sujunut kilpailu sai heikon päätöksen, Kinnunen summasi.

Maaliskuun toisena viikonvaihteena Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Kuopion Tahko-rallin merkeissä. Olosuhteet olivat hienot ja lunta oli riittämiin.

Erno Kinnunen käynnisti kisan paremmin kuin edellisissä talven osakilpailuissa ja hallussa oli kolmas sija, kun saavuttiin ensimmäiseen huoltoon. Sen jälkeen autoa alkoi jälleen vaivata mystinen ongelma, joka puudutti tehoja.

Rallin viimeinen erikoiskoe muokkasi vielä tuloslistaa, kun 32-kilometrinen nopea EK aiheutti monille teknisiä ongelmia.

– Meiltä katkesi kaasuvaijeri ja se maksoi paljon aikaa. Luokan neljäs sija himmeni yhdellä pykälällä, mutta onneksi maaliin päästiin ja saavutettiin 10 sarjapistettä. Parilla pätkällä vauhti oli aivan tyydyttävällä tasolla, mutta kevään aikana täytyy keksiä keinoja, joilla saisimme kesän soraralleihin vauhti nostettua, Kinnunen päätti.

Talvikauden jälkeen JAST Rallye Teamin värit ovat siis sarjataulukon kärjessä. Kinnunen johtaa SM4-luokan kuljettajien sarjaa ja Kotilainen puolestaan kartanlukijoiden sarjaa, mutta etumatkaa on vain yksi sarjapiste.

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Riihimäeltä 19.-20. toukokuuta.

Lähde: Erno Kinnusen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com